Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 17:12

Pomursko gospodarstvo lani z višjim dobičkom

Gospodarske družbe v pomurski regiji so lani ustvarile 133 milijonov evrov neto čistega dobička, kar je nominalno 11 odstotkov več kot leta 2022, tudi upoštevajoč inflacijo pa to pomeni rast, kažejo podatki murskosoboške izpostave Ajpesa. Najbolje so poslovale družbe s področja predelovalne dejavnosti.

svet 16:54

Izraelski obrambni minister napovedal povečanje števila vojakov v Rafi

Izraelski obrambni minister Joav Galant je danes napovedal povečanje števila izraelskih vojakov v Rafi na skrajnem jugu Gaze. Kot je dejal, se bodo namreč operacije izraelskih sil na območju okrepile. Pred tem je minister v sredo izrazil nasprotovanje izraelski vojaški ali civilni oblasti v Gazi po vojni, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

gospodarstvo 16:54

Javni holding Ljubljana lani z 11,3 milijona evrov konsolidiranega dobička

Javni holding Ljubljana je lani na konsolidirani ravni ustvaril 11,3 milijona evrov čistega dobička, so po današnji seji skupščine holdinga, ki je obravnavala letna poročila družb iz holdinga. Podjetja v skupini so lani za investicije namenile 68 milijonov evrov lastnih sredstev, od tega veliko večino Energetika Ljubljana in Voka Snaga.

šport 16:53

City v odločilnih tekmah brez Edersona

Vodilni klub elitne angleške nogometne lige Manchester City bo v zadnjem krogu državnega prvenstva igral brez prvega 30-letnega vratarja Edersona. Ta bo zaradi poškodbe na obrazu, ki jo je staknil na torkovi tekmi s Tottenhamom, izpustil tudi finale pokala FA prihodnji teden proti Manchester Unitedu, je poročala francoska tiskovna agencija AFP.