Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 15:31

Nagelsmann predstavil razširjen seznam za EP 2024

Selektor nemške nogometne reprezentance Julian Nagelsmann je obelodanil razširjen seznam 27 igralcev, na katere bo računal na letošnjem evropskem prvenstvu, ki ga bo med 14. junijem in 14. julijem gostila Nemčija. Med odmevnejšimi igralci, ki jih Nagelsmann ni dal na seznam, so Mats Hummels, Julian Brandt in Karim Adeyemi iz Borussie Dortmund.

gospodarstvo 15:16

Vlada o gospodarskih temah

Vlada je na današnji seji sprejela sanacijski program za odpravo posledic poplav. Za sanacijo po avgustovski ujmi v petih letih predvideva 2,3 milijarde evrov, od tega letos 360 milijonov evrov. Ob tem je s sklepom določila še 17 objektov za odstranitev in nadomestitev, skupaj pa jih je okoli 300.

šport 15:15

V slovenskem taboru na EP v ritmični gimnastiki najbolj računajo na Vedenejevo

Budimpešta bo med 22. in 26. majem gostila 40. evropsko prvenstvo v ritmični gimnastiki. Slovenija bo tam nastopila s petimi tekmovalkami, dvema mladinkama in tremi članicami. Med mladinkami bosta Slovenijo zastopali Alja Ponikvar in Urša Kračman, med članicami pa Jekaterina Vedenejeva, s katero so povezani najvišji cilji, Ela Polak in Nika Zajc.

gospodarstvo 15:13

Sanacijski program za odpravo posledic poplav težak 2,3 milijarde evrov

Vlada je na današnji seji sprejela sanacijski program za odpravo posledic poplav. Za sanacijo po avgustovski ujmi v obdobju 2024-2028 predvideva 2,33 milijarde evrov, od tega letos 360,98 milijona evrov, je na novinarski konferenci v Ljubljani pojasnil podpredsednik vlade Matej Arčon.