Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

V živo

09:00 - Odprtje mednarodne konference Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope v organizaciji Banke Slovenije in Mednarodnega denarnega sklada (MDS), uvodna nagovora bosta imela guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle in direktor Evropskega oddelka MDS Alfred Kammer

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

šport 14:31

Policija v ZDA aretirala prvega igralca sveta v golfu

Policija je prvega igralca sveta v golfu na svetu Scottiea Schefflerja aretirala in vklenila v petek zjutraj po lokalnem času, ko je domnevno poskušal obiti policijsko kontrolo na poti do igrišča Valhalla v Louisvillu, kjer naj bi igral v drugem krogu prvenstva PGA, poročajo ameriški mediji.

Slovenija 14:29

Vodstvo psihiatrične klinike zavrača očitke o sistemskih nepravilnostih

Vodstvo ljubljanske psihiatrične klinike je v odzivu na vmesno poročilo o sistemskem nadzoru ministrstva za zdravje vse očitke o sistemskih pomanjkljivostih zavrnilo kot neutemeljene. Poročilo in delovanje nadzorne komisije je po njihovem mnenju pristransko, nestrokovno in nezakonito, zato so ministrstvo pozvali, naj imenuje novo komisijo.

gospodarstvo 14:25

Za koprsko sušilnico blata dobili uporabno dovoljenje, Ankaran proti zagonu

Sušilnica komunalnega blata koprske čistilne naprave, ki naj bi jo po prvih načrtih zagnali že februarja lani, še ne obratuje. Komunalno podjetje Marjetica Koper je sicer minuli mesec dobilo uporabno dovoljenje, tako da strokovne ekipe dobavitelja napravo pripravljajo na zagon, so za STA povedali v podjetju. Občina Ankaran zagonu nasprotuje.

gospodarstvo 14:13

Kumer: Prehod na zeleno energijo nujen in neizogiben

Prehod na zeleno energijo je po besedah okoljskega ministra Bojana Kumra nujen in neizogiben, biti pa mora pravičen in vključujoč. Kot je poudaril ob začetku ministrskega srečanja na temo energetskega prehoda jugovzhodne Evrope v nizkoogljično družbo, ki poteka na celjskem sejmišču, je treba prihodnjim generacijam zagotoviti zdrav in čist planet.

šport 14:07

Tuchel bo po sezoni zapustil Bayern

Trener münchenskega Bayerna Thomas Tuchel je potrdil, da bo zapustil klub, kot je bilo dogovorjeno, kljub nedavnim pogovorom o morebitni spremembi te odločitve. Po več neuspehih je bilo februarja sporazumno dogovorjeno, da bo Tuchel odšel po tej sezoni, ki jo bo Bayern prvič po letu 2012 končal brez lovorike, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Slovenija 14:03

Iniciativa Poziv za Palestino od politikov pričakuje obsodbo genocida v Gazi

Predstavniki iniciative Poziv za Palestino so se danes srečali s predsednico državnega zbora Urško Klakočar Zupančič in ji predali peticijo, v kateri pričakujejo, da se slovenski politiki jasno opredelijo do genocida Izraela nad Palestinci. Klakočar Zupančič je napovedala organizacijo humanitarne konference o kršitvah otrokovih pravic v Gazi.