Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija zanimivosti 6:31

Slovenska proslava dneva čebel v Clevelandu z lepim obiskom

Generalni konzulat Slovenije v Clevelandu je minuli vikend drugo leto zapored pripravil proslavo svetovnega dneva čebel, ki ga je Generalna skupščina ZN na pobudo Slovenije razglasila leta 2017. Dogodkov se je udeležilo več kot 1300 ljudi, je sporočila generalna konzulka Alenka Jerak.

svet kultura 6:00

V bavarski prestolnici razstava Nobelovca Orhana Pamuka

V münchenskem muzeju Lenbachhaus je trenutno na ogled razstava z naslovom Nedolžnost stvari, na kateri je na ogled vizualna umetnost 71-letnega turškega pisatelja in Nobelovega nagrajenca za literaturo Orhana Pamuka, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

svet kultura 5:30

Razstava v Berlinu o Warholovem iskanju telesne lepote

V Novi narodni galeriji v Berlinu bodo 9. junija odprli razstavo z naslovom Andy Warhol: Velvet Rage and Beauty (Andy Warhol: Žametni bes in lepota). Na ogled bodo Warholova dela, ki jih kot rdeča nit povezuje umetnikovo nenehno iskanje in vizualizacija njegovega ideala lepote, predvsem moške.

Slovenija 5:00

Tudi letos bodo maturanti na ulicah zaplesali četvorko

Maturanti bodo danes točno opoldne znova zaplesali četvorko v več slovenskih mestih in se tako poslovili od srednje šole. Sodelovanje bo za vse slovenske maturante brezplačno, v Ljubljani bodo četvorko odplesali na Kongresnem trgu. Ob spremljavi Straussove melodije bodo zaplesali tudi po nekaterih drugih evropskih mestih.

šport 20.5.2024 23:04

Finska ostaja v igri za četrtfinale

Hokejisti na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Pragi in Ostravi so odigrali predzadnji dan skupinskega dela. Iz skupine A so si že pred tem napredovanje v četrtfinale priigrale Kanada, Češka in Švica, danes pa je korak proti temu naredila Finska z zmago s 3:1 proti Danski.