Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

V živo

10:00 - Odprtje Sejma akademske knjige Liber.ac Poučujem. Prihodnost oblikujem., na katerem bo sodelovalo 40 razstavljavcev

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

svet 10:06

Izraelski napadi in racije v Palestini terjale nove smrtne žrtve

Izraelski napadi v Gazi so v noči na danes zahtevali več kot deset življenj. Najmanj osem Palestincev je bilo ubitih v Rafi, še trije pa v Beit Hanunu na severu palestinske enklave. V novi izraelski raciji na zasedenem Zahodnem bregu jih je medtem življenje izgubilo sedem.

kultura 10:02

V CD predstava Ena pesem belgijske vizualne umetnice Miet Warlop

V Linhartovi dvorani Cankarjevega doma (CD) bodo drevi v sklopu abonmaja Veličastni gostili belgijsko vizualno umetnico Miet Warlop s predstavo Ena pesem, ki bo na sporedu še v sredo zvečer. Ena pesem je "mojstrska vaja v ponavljanju", ki jo izvaja skupina nastopajočih med poustvarjanjem ene in iste skladbe.

gospodarstvo 9:43

Med Splitom in Korčulo začel pluti trajekt Oliver

V Dalmaciji na Hrvaškem se je v ponedeljek na svojo prvo uradno plovbo podal trajekt Jadrolinije Oliver, ki je ime dobil po legendarnem hrvaškem glasbeniku Oliverju Dragojeviću. Trajekt bo plul med Splitom in otokom Korčula, na njem pa bodo med plovbo predvajali Dragojevićeve pesmi.

šport 9:42

Prvi žrtvi letošnje sezone na Mount Everestu

Reševalci so našli truplo drugega mongolskega plezalca, ki je bil pogrešan na Mount Everestu, so v nedeljo sporočili organizatorji odprave in potrdili drugo smrtno žrtev na najvišjem vrhu sveta v tej sezoni odprav na Everest.

vreme 9:32

Vreme: Oblačno s pogostimi padavinami in nevihtami

Popoldne predvsem na vzhodu bodo nevihte lahko tudi močnejše. V notranjosti Slovenije bo sprva pihal vzhodnik, ob prehodu vremenske fronte pa bo popoldne zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

šport 9:25

Borac iz Banjaluke nogometni prvak BiH

Nogometaši Borca iz Banjaluke so novi nogometni prvak nogometne premier lige v Bosni in Hercegovini. Borac ima po predzadnjem 32. krogu bosansko-hercegovskega prvenstva nedosegljivih 78 točk, kar je pet več od drugouvrščenega Zrinjskega iz Mostarja, ki te razlike več ne more nadoknaditi.