Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 19:08

Izraelska vojska okrepila napade na Džabalijo na severu Gaze

Izraelska vojska je danes sporočila, da je okrepila napade na begunsko taborišče Džabalija na severu Gaze, kjer je po lastnih navedbah ubila približno 60 borcev palestinskega islamističnega gibanja Hamas. Dodala je, da so današnji spopadi eni najhujših na tem območju od začetka vojne v Gazi oktobra lani, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija 19:05

Pet kirurgov šempetrske bolnišnice dalo odpoved

Pet kirurgov šempetrske bolnišnice je danes dalo odpoved. Direktor bolnišnice Dimitrij Klančič z razlogi ni seznanjen, zatrjuje pa, da bo poskusil narediti vse, da se sodelovanje ohrani, poročata Radiotelevizija Slovenija (RTVS) in POP TV.

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste so zastoji na na ljubljanski zahodni in južni obvoznici mimo Kozarij proti Brezovici ter na južni obvoznici od Rudnika proti Šmarju-Sap.

Slovenija 18:46

Mesec: Meja je na obeh straneh zgodovinsko za marsikoga pomenila tragedijo

Kandidat Levice za evropskega poslanca Luka Mesec se je s predstavniki Nove Gorice in italijanske Gorice pogovarjal o pomembnosti odprtih meja in izjavi italijanskega zunanjega ministra Antonia Tajanija o prekinitvi schengenskega režima med državama. Izpostavil je, da je meja na obeh straneh zgodovinsko za marsikoga pomenila tragedijo.