Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

V živo

09:00 - Odprtje mednarodne konference Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope v organizaciji Banke Slovenije in Mednarodnega denarnega sklada (MDS), uvodna nagovora bosta imela guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle in direktor Evropskega oddelka MDS Alfred Kammer

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

šport 16:00

Lokostrelci po osvojeni olimpijski kvoti Ravnikarja merijo še na ekipni kvoti

Slovenska lokostrelska reprezentanca si je na olimpijskih kvalifikacijah v Essnu v začetku maja priborila prvo uvrstitev na olimpijske igre v Parizu. V nadaljevanju se na igre ob Žigi Ravnikarju želita prebiti še obe reprezentanci, to priložnosti bosta imeli v drugi polovici junija na svetovnem pokalu v Antalyi.

gospodarstvo 16:00

Newyorške borze uvodoma blizu izhodišč

Tečaji na newyorških borzah se na začetku današnjega trgovanja gibljejo blizu izhodišč, pri čemer prevladujejo pozitivna gibanja. Vlagatelji so danes nekoliko previdnejši, potem ko je indeks Dow Jones v četrtek prvič presegel 40.000 točk, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

svet 15:49

Vatikan spremenil smernice za ocenjevanje nadnaravnih pojavov

Vatikan je danes korenito spremenil smernice za ocenjevanje nadnaravnih fenomenov. Nanje bo v prihodnje gledal nekoliko bolj skeptično, saj je bilo v preteklih desetletjih več pojavov domnevno nadnaravnega izvora, pri katerih so bili v ospredju osebni interesi, kot denimo dobiček in slava. O izvoru pojava oziroma fenomena bo lahko odločal le papež.

svet 15:42

Raziskava: V Sloveniji tretjina vprašanih meni, da je več nasilja proti LGBTIQ

V Sloveniji je približno tretjina vprašanih pripadnikov skupnosti LGBTIQ mnenja, da se je število primerov nasilja nad njimi povečalo, podobno velja glede predsodkov in nestrpnosti. V EU jih sicer tako meni več kot polovica, je razvidno iz tretjega poročila Agencije EU za temeljne pravice (FRA) o napredku in izzivih na področju enakosti LGBTIQ.

Slovenija 15:35

Visokošolsko ministrstvo bo preverilo navedbe o diskriminaciji na Arisu

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije bo preverilo navedbe sindikatov o diskriminaciji znanstvenic na podlagi nosečnosti, materinstva, starševstva oz. zdravstvenega stanja na Agenciji za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost RS (Aris). Ob tem zagotavljajo, da enakim možnostim spolov namenjajo posebno pozornost.