Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 20:30

V Marezigah 51. praznik refoška in slovenske Istre

Od danes do nedelje bo v Marezigah tradicionalni praznik refoška in slovenske Istre, namenjen ohranjanju istrske identitete in spodbujanju vinogradništva. Današnji dan je namenjen strokovni javnosti, sobota mladim, nedelja pa družinskemu druženju, so sporočili organizatorji.

svet 20:26

Micotakis posvaril Severno Makedonijo pred obuditvijo spora o imenu države

Grški premier Kiriakos Micotakis je danes Severno Makedonijo posvaril, da bi obuditev spora glede imena države škodovala njeni evropski perspektivi. Kot je opozoril, bo Severni Makedoniji pot v EU ostala zaprta, če nova vlada v Skopju ne bo spoštovala prespanskega sporazuma iz leta 2018, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

šport 20:24

Vodišek po prvih finalnih plovih 13.

Danes so na svetovnem prvenstvu v formuli kite v Hyeresu jadralci in jadralke prvi dan jadrali v finalnih plovih. Toni Vodišek je v zlati skupini današnje štiri plove končal na desetem, šestem, 20. in 18. mestu in je dan končal na 13. mestu, so sporočili iz Jadralne zveze Slovenije.

svet 20:23

V hrvaškem saboru maratonska razprava o sestavi in programu nove vlade

Razpravo v hrvaškem saboru pred glasovanjem o sestavi in programu nove vlade, ki ju je danes predstavil premier Andrej Plenković, so zaznamovala predvsem demografska in ideološka vprašanja. Glasovanje o zaupnici vladi bo predvidoma pozno ponoči. Glede na razmerje moči je pričakovati, da bo sabor potrdil tretjo Plenkovićevo vlado.

Slovenija 19:57

Proti Luki Koper naj bi plula ladja z orožjem za Izrael

Španske propalestinske organizacije trdijo, da tovorna ladja Borkum na krovu prevaža orožje za Izrael, zaradi česar se je posadka odločila, da se ne bo ustavila v pristanišču v Cartageni. Njena naslednja destinacija naj bi bila Luka Koper, v luči tega pa Gibanje za pravice Palestincev vlado poziva, naj ladji prepove vplutje.