Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

vreme 9:32

Vreme: Oblačno s pogostimi padavinami in nevihtami

Popoldne predvsem na vzhodu bodo nevihte lahko tudi močnejše. V notranjosti Slovenije bo sprva pihal vzhodnik, ob prehodu vremenske fronte pa bo popoldne zapihal jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 23 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

šport 9:25

Borac iz Banjaluke nogometni prvak BiH

Nogometaši Borca iz Banjaluke so novi nogometni prvak nogometne premier lige v Bosni in Hercegovini. Borac ima po predzadnjem 32. krogu bosansko-hercegovskega prvenstva nedosegljivih 78 točk, kar je pet več od drugouvrščenega Zrinjskega iz Mostarja, ki te razlike več ne more nadoknaditi.

šport 9:16

Dončić peti najboljši košarkar dveh krogov končnice lige NBA

Ameriška medijska mreža ESPN je v ponedeljek objavila seznam 12 najboljših igralcev, ki so se po njenem mnenju najbolj izkazali v dosedanjih dveh krogih končnice severnoameriške košarkarske lige NBA. Med izbranimi je tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je v izboru zasedel peto mesto.

kultura 9:08

Prepišno uredništvo tokrat na temo poezije

Z okroglo mizo Življenja poezije se je v ponedeljek začel festival bralne kulture Prepišno uredništvo, ki bo pod okriljem LUD Literatura potekal do četrtka. Na 12. izdaji festivala s podnaslovom Prizme poezije je osrednja tema poezija, o kateri bodo pesniki in pesnice med drugim spregovorili tudi v seriji kratkih predavanj.

šport 8:54

WTA z glavnim novim pokroviteljem iz Savdske Arabije

Savdski državni investicijski sklad PIF in Združenje profesionalnih igralk tenisa (WTA) sta v ponedeljek objavila zavezo o "večletnem partnerstvu". Kot so zapisali na spletni strani WTA, sta se obe strani zavezali h "krepitvi ženskega profesionalnega tenisa, da bi navdihnili več žensk in deklet po svetu, da začnejo igrati tenis."

gospodarstvo 8:54

Obveznice Gorenjske banke odslej na Ljubljanski borzi

Gorenjska banka je danes svoje štiriletne obveznice uvrstila v trgovanje na organiziranem trgu Ljubljanske borze. Uvrstitev dolžniških vrednostnih papirjev na borzo v banki in na borzi vidijo kot pomemben element za razvoj banke in kapitalskega trga v Sloveniji.

svet 8:49

Okolico Neaplja stresel najmočnejši niz potresov v 40 letih

Območje ognjenika Flegrejska polja blizu Neaplja na jugu Italije je v ponedeljek stresel potres z magnitudo 4,4. Tresenje tal je sprožilo paniko med tamkajšnjimi prebivalci, ki so noč preživeli na prostem, a po prvih podatkih ni povzročilo večje škode. Gre za najmočnejši niz potresov na območju v zadnjih 40 letih.