Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 9:16

Dončić peti najboljši košarkar dveh krogov končnice lige NBA

Ameriška medijska mreža ESPN je v ponedeljek objavila seznam 12 najboljših igralcev, ki so se po njenem mnenju najbolj izkazali v dosedanjih dveh krogih končnice severnoameriške košarkarske lige NBA. Med izbranimi je tudi slovenski zvezdnik Luka Dončić, ki je v izboru zasedel peto mesto.

kultura 9:08

Prepišno uredništvo tokrat na temo poezije

Z okroglo mizo Življenja poezije se je v ponedeljek začel festival bralne kulture Prepišno uredništvo, ki bo pod okriljem LUD Literatura potekal do četrtka. Na 12. izdaji festivala s podnaslovom Prizme poezije je osrednja tema poezija, o kateri bodo pesniki in pesnice med drugim spregovorili tudi v seriji kratkih predavanj.

šport 8:54

WTA z glavnim novim pokroviteljem iz Savdske Arabije

Savdski državni investicijski sklad PIF in Združenje profesionalnih igralk tenisa (WTA) sta v ponedeljek objavila zavezo o "večletnem partnerstvu". Kot so zapisali na spletni strani WTA, sta se obe strani zavezali h "krepitvi ženskega profesionalnega tenisa, da bi navdihnili več žensk in deklet po svetu, da začnejo igrati tenis."

gospodarstvo 8:54

Obveznice Gorenjske banke odslej na Ljubljanski borzi

Gorenjska banka je danes svoje štiriletne obveznice uvrstila v trgovanje na organiziranem trgu Ljubljanske borze. Uvrstitev dolžniških vrednostnih papirjev na borzo v banki in na borzi vidijo kot pomemben element za razvoj banke in kapitalskega trga v Sloveniji.

svet 8:49

Okolico Neaplja stresel najmočnejši niz potresov v 40 letih

Območje ognjenika Flegrejska polja blizu Neaplja na jugu Italije je v ponedeljek stresel potres z magnitudo 4,4. Tresenje tal je sprožilo paniko med tamkajšnjimi prebivalci, ki so noč preživeli na prostem, a po prvih podatkih ni povzročilo večje škode. Gre za najmočnejši niz potresov na območju v zadnjih 40 letih.

kultura 8:36

V Mariboru razglasitev prejemnika nagrade Vasje Cerarja za prevod stripa

Ob današnjem odprtju 27. Slovenskih dnevov knjige v Mariboru bodo razglasili letošnjega prejemnika nagrade Vasje Cerarja za najboljši prevod na področju mladinske književnosti. Letos jo podeljujejo izstopajočim prevodom iz tujih jezikov v slovenščino v kategoriji prevodnega stripa oz. risoromana za otroke in mladino.