Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 14:36

Lani v Slovenijo 28 odstotkov plina iz Alžirije, 68 odstotkov iz Avstrije

Slovenija je lani svojo oskrbo s plinom zagotavljala predvsem z uvozom iz Avstrije in Alžirije. Iz Alžirije je prek Italije po podatkih Agencije za energijo priteklo 28,3 odstotka vsega uvoženega plina, iz Avstrije pa 68,3 odstotka. Na agenciji ob tem menijo, da je bil delež ruskega plina pri uvozu iz Avstrije lani še zmeraj prevladujoč.

Slovenija 14:33

V Levici ob posnetku grožnje migrantom opozorili na širši problem nasilja nad ženskami

V Levici v luči posnetkov z grožnjami migrantom, v katerih zamaskirani moški izpostavljajo varovanje deklet, opozarjajo na širši problem nasilja nad ženskami. Deležne so ga tako v družini, na delovnem mestu in v lokalnem okolju, na vsak primer tovrstnega nasilja pa se morajo ne glede na storilca pristojne institucije ustrezno odzvati, so poudarili.

gospodarstvo 14:29

PeK Automotive z novimi prostori v Logatcu

Slovensko podjetje PeK Automotive, ki med drugim razvija in proizvaja napredna avtonomna vozila za uporabo v kmetijstvu, je v Logatcu odprlo nove poslovno-proizvodne prostore. Vozila bodo v celoti proizvajali v Sloveniji. Kot so poudarili, gre za naložbo v visokotehnološki sektor z vse večjim pomenom, posebej za strateške panoge.

Slovenija 14:16

V vipavskem Ekolatu se pripravljajo na odprtje tretje linije

V družbi Ekolat, nekdanji Mlekarni Vipava, letno iz okoli 25 milijonov litrov slovenskega mleka izdelajo 4,5 milijona kilogramov mocarele. Izdelujejo jo na dveh polno operativnih linijah, kmalu bodo dodali še tretjo. S tem se bo količinski obseg proizvodnje povečal za 50 odstotkov. Do konca leta načrtujejo popolno avtomatizacijo.

šport 14:15

Kroos napovedal konec igralske kariere po domačem EP

Nemški vezist Real Madrida Tony Kroos se bo po letošnjem evropskem nogometnem prvenstvu tekmovalno upokojil, so poročale tiskovne agencije, med njimi francoska AFP. "Moja kariera aktivnega nogometaša se bo končala to poletje po euru," je na Instagramu sporočil 34-letni Kroos, ki je leta 2014 z Nemčijo osvojil svetovno prvenstvo.