Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

V živo

10:00 - Odprtje Sejma akademske knjige Liber.ac Poučujem. Prihodnost oblikujem., na katerem bo sodelovalo 40 razstavljavcev

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

svet 10:34

V Nemčiji se je začel drugi sodni proces proti Državljanom rajha

Na sodišču v Frankfurtu se je danes začel drugi sodni proces proti devetim domnevnim članom skrajno desničarske skupine Državljani rajha, ki so obtoženi članstva oz. podpore teroristični organizaciji in načrtovanja državnega udara, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

gospodarstvo 10:32

Evropske borze uvodoma v minusu

Osrednje evropske borze so nov trgovalni dan začele s padci in tako sledile trendu, ki so ga ob odsotnosti pomembnejših gospodarskih novic začrtali vlagatelji v Aziji.

svet kultura 10:24

V Cannesu biografski film Vajenec že vzbudil Trumpovo jezo

Na 77. filmskem festivalu v Cannesu so v ponedeljek premierno prikazali film Vajenec iranskega režiserja Alija Abasija. V njem je v vlogi bivšega predsednika ZDA in sedanjega republikanskega kandidata na letošnjih predsedniških volitvah Donalda Trumpa v mladih letih zaigral Sebastian Stan. Film je po poročanju medijev že vzbudil Trumpovo jezo.

gospodarstvo 10:12

NLB v testiranje terena za izdajo obveznic

NLB namerava izdati šestletne obveznice, namenjene izpolnjevanju minimalne zahteve glede kapitala in kvalificiranih obveznosti v znesku 500 milijonov evrov. Pred morebitno izdajo bo skupaj z izbranimi organizatorji izdaje izvedla serijo predstavitvenih sestankov.