Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

V živo

09:00 - Odprtje mednarodne konference Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope v organizaciji Banke Slovenije in Mednarodnega denarnega sklada (MDS), uvodna nagovora bosta imela guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle in direktor Evropskega oddelka MDS Alfred Kammer

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

svet 15:42

Raziskava: V Sloveniji tretjina vprašanih meni, da je več nasilja proti LGBTIQ

V Sloveniji je približno tretjina vprašanih pripadnikov skupnosti LGBTIQ mnenja, da se je število primerov nasilja nad njimi povečalo, podobno velja glede predsodkov in nestrpnosti. V EU jih sicer tako meni več kot polovica, je razvidno iz tretjega poročila Agencije EU za temeljne pravice (FRA) o napredku in izzivih na področju enakosti LGBTIQ.

Slovenija 15:35

Visokošolsko ministrstvo bo preverilo navedbe o diskriminaciji na Arisu

Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije bo preverilo navedbe sindikatov o diskriminaciji znanstvenic na podlagi nosečnosti, materinstva, starševstva oz. zdravstvenega stanja na Agenciji za znanstvenoraziskovalno in inovacijsko dejavnost RS (Aris). Ob tem zagotavljajo, da enakim možnostim spolov namenjajo posebno pozornost.

šport 15:33

Lokostrelci po osvojeni olimpijski kvoti Ravnikarja merijo še na ekipni kvoti

Slovenska lokostrelska reprezentanca si je na olimpijskih kvalifikacijah v Essnu v začetku maja priborila prvo uvrstitev na olimpijske igre v Parizu. V nadaljevanju se na igre ob Žigi Ravnikarju želita prebiti še obe reprezentanci, to priložnosti bosta imeli v drugi polovici junija na svetovnem pokalu v Antalyi.

svet 15:23

Sever Italije prizadele poplave s smrtno žrtvijo

Sever Italije so prizadela huda neurja in močni nalivi, ki so povzročili poplave v več občinah na videmskem in pordenonskem ter v deželah Lombardija in Benečija (Veneto). V pokrajini Como so danes našli truplo moškega, ki ga je včeraj odnesla reka Serenza, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

Slovenija 15:20

V Kranju odprli nov največji mestni park

Kranjski župan Matjaž Rakovec in kranjska ambasadorka za zeleno okolje Lučka Kajfež Bogataj sta danes v Kranju slavnostno odprla največji nov osrednji park v mestu, Bleiweisov park. Park meri 7500 kvadratnih metrov, nastal pa je na prej več desetletij degradiranem in zapuščenem prostoru v centru mesta.

gospodarstvo 15:20

Bruselj: Slovenija se še vedno zanaša na ruski plin

Slovenija se še naprej zanaša na ruski plin, uvožen prek Avstrije, ob drugi obletnici sprejetja načrta EU za zmanjšanje odvisnosti od ruskih fosilnih goriv REPowerEU ugotavlja Evropska komisija. Slovenija je poleg tega ena od le petih članic, ki porabe plina od avgusta 2022 niso zmanjšale za 15 odstotkov, kot so se dogovorili na ravni unije.

kultura 15:08

Televizija Slovenija od EBU zahteva pojasnila glede letošnje Evrovizije

Televizija Slovenija je zaradi dogodkov in posledic letošnjega izbora za Pesem Evrovizije na vodstvo Evropske radiodifuzne zveze (EBU) naslovila nekaj najbolj nujnih vprašanj, ki, kot so sporočili, zahtevajo odgovore in razpravo. RTV Slovenija je že pred izborom EBU pozvala k strokovni razpravi, so danes sporočili iz RTV Slovenija.