Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet gospodarstvo 11:44

Obseg gradbenih del marca v EU manjši

Obseg gradbenih del v EU je bil marca za 0,1 odstotka manjši, v območju z evrom pa za 0,1 odstotka večji kot februarja. V medletni primerjavi so v EU zabeležili 0,7-odstotni padec, v območju z evrom pa 0,1-odstotno rast. Slovenija je na mesečni ravni beležila 7,4-odstotni padec, na letni ravni pa 8,6-odstotnega.

gospodarstvo 11:43

Ljubljanska borza: SBI TOP dopoldne v zelenem

Indeks SBI TOP na Ljubljanski borzi je v dopoldanskem delu trgovanja pridobil dobrega pol odstotka. Nad gladino so ga potisnile predvsem delnice Petrola, ki se zvišujejo za 1,8 odstotka. Več kot odstotek pridobivajo tudi delnice Telekoma Slovenije, s katerimi so vlagatelji doslej opravili že za skoraj 1,7 milijona evrov poslov.

šport 11:40

Gillardino v Genovi do konca prihodnje sezone

Nekdanji italijanski nogometaš in trener Alberto Gillardino bo do konca naslednje sezone sedel na klopi Genove. Gillardinu bo pogodba sicer potekla junija, a sta se strani še pravočasno dogovorili za enoletno podaljšanje, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina.

svet gospodarstvo 11:27

Območje evra marca s padcem izvoza in uvoza

Območje z evrom je marca zabeležilo medletni padec izvoza za 9,2 odstotka na 245,4 milijard dolarjev, uvoz pa se je zmanjšal za 12 odstotkov na 221,3 milijarde evrov, kaže danes objavljena prva ocena Eurostata. Evrske države so imele tako marca 24,1 milijarde evrov presežka v zunanji trgovini z blagom; lani v tem času 19,1 milijarde evrov.

Slovenija 11:25

Obalne občine znova s skupno akcijo zoper tigraste komarje

Obalne občine so tudi letos sklenile dogovor s komunalnimi podjetji in zunanjimi izvajalci o zatiranju ličink tigrastih komarjev. Da bi zmanjšali možnosti razmnoževanja te invazivne vrste, bodo na javnih površinah v dneh brez padavin nanašali sredstvo Aquatain. To bo brezplačno na voljo tudi prebivalcem, ki jih pozivajo k preventivnim ukrepom.

Slovenija 11:20

Dnevnik: Obtoženi za poskus uboja nekdanje partnerke na mestnem avtobusu krivde ni priznal

Benjamin Mihelič na predobravnavnem naroku na ljubljanskem okrožnem sodišču v ponedeljek ni priznal krivde za poskus oboja, je poročal Dnevnik. Tožilstvu mu očita, da je februarja na mestnem avtobusu v Ljubljani z nožem poskusil ubiti žensko, za katero se je izkazalo, da je njegova nekdanja partnerka. Sojenje Miheliču se bo začelo čez dva tedna.