Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet kultura 6:00

V bavarski prestolnici razstava Nobelovca Orhana Pamuka

V münchenskem muzeju Lenbachhaus je trenutno na ogled razstava z naslovom Nedolžnost stvari, na kateri je na ogled vizualna umetnost 71-letnega turškega pisatelja in Nobelovega nagrajenca za literaturo Orhana Pamuka, je poročala nemška tiskovna agencija dpa.

svet kultura 5:30

Razstava v Berlinu o Warholovem iskanju telesne lepote

V Novi narodni galeriji v Berlinu bodo 9. junija odprli razstavo z naslovom Andy Warhol: Velvet Rage and Beauty (Andy Warhol: Žametni bes in lepota). Na ogled bodo Warholova dela, ki jih kot rdeča nit povezuje umetnikovo nenehno iskanje in vizualizacija njegovega ideala lepote, predvsem moške.

Slovenija 5:00

Tudi letos bodo maturanti na ulicah zaplesali četvorko

Maturanti bodo danes točno opoldne znova zaplesali četvorko v več slovenskih mestih in se tako poslovili od srednje šole. Sodelovanje bo za vse slovenske maturante brezplačno, v Ljubljani bodo četvorko odplesali na Kongresnem trgu. Ob spremljavi Straussove melodije bodo zaplesali tudi po nekaterih drugih evropskih mestih.

šport 20.5.2024 23:04

Finska ostaja v igri za četrtfinale

Hokejisti na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Pragi in Ostravi so odigrali predzadnji dan skupinskega dela. Iz skupine A so si že pred tem napredovanje v četrtfinale priigrale Kanada, Češka in Švica, danes pa je korak proti temu naredila Finska z zmago s 3:1 proti Danski.

gospodarstvo 20.5.2024 22:51

Newyorške borze končale mešano

Indeksi na newyorških borzah so današnje trgovanje zaključili neenotno. Dobički več velikih tehnoloških podjetij so v ponedeljek potisnili Nasdaq na nov rekord, na splošno mešan dan za ameriške delnice, saj je šibkost JPMorgan Chase potegnila navzdol indeks Dow, poroča francoska tiskovna agencija AFP.