Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 17:47

Martić v drugem poskusu iskanja člana uprave RTVS predlaga Alenko Vodončnik

Predsednik uprave RTVS Zvezdan Martić za naslednico Simona Karduma, ki je decembra odstopil kot član uprave, predlaga nekdanjo članico nadzornega sveta RTVS Alenko Vodončnik. Njegovega prvega predloga, da mesto zasede vodja kadrovske službe RTVS Tina Gruden Marucelj, svet RTVS ni potrdil. Svet zavoda bo o novem predlogu odločal 28. maja.

Slovenija 17:17

Zagovornik spremlja dogajanje na Arisu

Zagovornik načela enakosti spremlja dogajanje na Arisu, ki mu v sindikatih očitajo diskriminacijo znanstvenic na podlagi nosečnosti, materinstva, starševstva oziroma bolezni. Pričakuje, da bo vodstvo Arisa odpravilo domnevno diskriminatorno ravnanje. Opozarja tudi, da ima problematika dolgo brado, na katero pri zagovorniku opozarjajo že več let.

svet 17:10

V Rusiji aretirali zaradi kritik odstavljenega generala

Ruskega generala Ivana Popova, ki so ga lani odstavili zaradi kritik na račun vodenja ruskih operacij v Ukrajini, so aretirali zaradi suma goljufije, so danes poročale ruske tiskovne agencije. Vojaško sodišče je sporočilo, da so ga 17. maja priprli za dva meseca zaradi suma obsežne goljufije. Grozi mu do deset let zapora.

svet 17:08

EU kritična do zaprtja srbskih bank na severu Kosova

EU je danes kritizirala ponedeljkovo zaprtja šestih podružnic srbske Poštne hranilnice na severu Kosova le nekaj dni po izteku prehodnega obdobja za uveljavitev uredbe o prepovedi prometa v srbskih dinarjih. EU kosovsko potezo ocenjuje kot zaostrovanje odnosov v času, ko je dialog med državama zastal, in hkrati obe poziva nazaj za pogajalsko mizo.