Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

V živo

09:00 - Odprtje mednarodne konference Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope v organizaciji Banke Slovenije in Mednarodnega denarnega sklada (MDS), uvodna nagovora bosta imela guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle in direktor Evropskega oddelka MDS Alfred Kammer

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

gospodarstvo 14:50

Kumer: Prehod na zeleno energijo nujen in neizogiben

Prehod na zeleno energijo je po besedah ministra za okolje, podnebje in energijo Bojana Kumra nujen in neizogiben, biti pa mora pravičen in vključujoč. Kot je poudaril ob začetku ministrskega srečanja na temo energetskega prehoda jugovzhodne Evrope, je treba prihodnjim generacijam zagotoviti zdrav in čist planet.

Slovenija gospodarstvo 14:50

Na Ptuju se začenja 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

Od danes do nedelje bo Ptuj v minoritskem samostanu gostil 35. kulinarični festival Dobrote slovenskih kmetij, v soboto pa v dominikanskem samostanu še 10. Salon Sauvignon. Prva ocenjevanja so se začela februarja, strokovne komisije pa so ocenile 888 izdelkov in jih v 17 različnih skupinah nagradile približno 800, so povedali organizatorji.

svet 14:48

EU uvedla sankcije proti Voice of Europe in trem drugim ruskim medijem

Svet EU je danes uvedel sankcije proti spletnemu portalu Voice of Europe in trem drugim ruskim medijem, so sporočili v Bruslju. Po mnenju držav članic ti mediji širijo propagando ruskih oblasti v podporo agresiji proti Ukrajini, sodelujejo pa tudi pri destabilizaciji sosednjih držav. Odslej na ozemlju EU ne smejo več delovati.

svet 14:47

V ospredju programa nove hrvaške vlade gospodarska rast in mladi

Hrvaški premier Andrej Plenković je danes v saboru predstavil program prihodnje hrvaške vlade, tretje pod njegovim vodstvom. Program večinoma temelji na volilnem programu vladajoče stranke HDZ, posebno pozornost pa namenja gospodarski rasti, naložbam v infrastrukturo ter mladim in varnosti.

svet 14:36

Slovaški premier prestal še eno operacijo in ostaja na intenzivni negi

Slovaški premier Robert Fico ostaja na intenzivni negi v bolnišnici v Banski Bystrici, kamor so ga prepeljali v sredo po strelskem napadu. Danes je prestal še eno operacijo, njegovo stanje pa ostaja resno, je sporočil njegov namestnik Robert Kalinak. Slovaška predsednica Zuzana Čaputova si medtem prizadeva zmanjšati politične napetosti v državi.

gospodarstvo 14:35

Teslina berlinska tovarna z dovoljenjem za širitev

Ameriški proizvajalec električnih avtomobilov Tesla je dobil dovoljenje za načrtovano širitev svoje tovarne v bližini nemške prestolnice. Podjetje je pozdravilo četrtkovo odločitev lokalnih oblasti v Gruenheideju, kjer se nahaja tovarna, da podprejo širitev, ki so ji močno nasprotovali tamkajšnji prebivalci in okoljski aktivisti.