Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 13:26

Ekipa iz ZDA pomaga pri sanaciji poti v Pokljuški soteski in ob Soči

Lanske avgustovske poplave so povzročile precej škode tudi na infrastrukturi na območju Triglavskega narodnega parka (TNP), zlasti v Pokljuški soteski in na Soški poti. Pred začetkom nove poletne sezone je na pomoč pri sanaciji priskočila ekipa vzdrževalcev poti iz pobratenega narodnega parka Crater Lake v ZDA.

gospodarstvo 13:16

Ljubljana v boju za naziv podnebno nevtralnega mesta uspešno čez prvo sito

Mestna občina Ljubljana je uspešno prestala prvi korak presoje v okviru misije podnebno nevtralnih in pametnih mest v EU do leta 2030. Za to je morala pripraviti obsežno dokumentacijo, z nazivom pa bo dobila prednost pri črpanju evropskih sredstev. Čaka pa občino velik izziv - izjemno zmanjšati emisije ogljikovega dioksida.

Slovenija gospodarstvo 13:14

V Ljubljani v mesecu narave številne aktivnosti

Mestna občina Ljubljana v maju, mesecu narave, pripravlja različne aktivnosti. Več dogodkov je že pripravila ob svetovnem dnevu čebel, nekateri bodo še tudi sledili, ob mednarodnem dnevu biotske raznovrstnosti pa v sredo na Stritarjevi ulici pripravlja festival Raznoživo.

Slovenija 13:12

Klakočar Zupančič z ruandsko kolegico o gospodarskem sodelovanju med državama

Na povabilo predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič se danes na uradnem obisku mudi predsednica ruandske poslanske zbornice Donatille Mukabalisa z delegacijo. Gostja, ki bo v Sloveniji še v sredo, je s kolegico govorila o gospodarskem sodelovanju med državama. Predsednici sta se prvič srečali že aprila lani v Kigaliju.

šport 13:10

Umrl je Karl-Heinz Schnellinger

V 86. letu starosti je umrl strelec izenačujočega zadetka za 1:1 na tako imenovani tekmi stoletja med Italijo in Nemčijo na svetovnem prvenstvu v nogometu leta 1970 Karl-Heinz Schnellinger. To je bil njegov edini zadetek za nemško reprezentanco, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

gospodarstvo 13:08

Predvidoma konec junija dokončna pobuda za DPN za Jek 2

V družbi Gen energija so ta teden na pristojni ministrstvi poslali osnutek gradiva za pobudo za začetek državnega prostorskega načrtovanja za novo nuklearko v Krškem (Jek 2). Končno pobudo bodo vložili predvidoma konec junija. Študija priključitve Jeka 2 na omrežje kot najbolj optimalno različico elektrarne vidi en reaktor moči do 1300 megavatov.

Slovenija 13:04

V krški občini kot ključni naložbi izpostavili gradnjo bazena in nove osnovne šole

Pred praznikom Mestne občine Krško, ki ga bodo obeležili 7. junija, je župan Janez Kerin predstavil zaključene in aktualne naložbe. Kot ključni naložbi, ki ju načrtujejo, je izpostavil gradnjo bazena v Krškem in gradnjo nove osnovne šole dr. Mihajla Rostoharja. Zavrnil je bojazni opozicijskih svetnikov o previsokih stroških vzdrževanja bazena.