Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 7:17

Ruski predlog resolucije VS ZN proti oboroževalni tekmi v vesolju brez podpore

Rusija je v ponedeljek v Varnostnem svetu ZN predlagala resolucijo proti oboroževalni tekmi v vesolju, ki pa ni dobil zadostne podpore. Podprla ga ni niti Slovenija, po prepričanju veleposlanika Samuela Žbogarja bi ta namreč imel "dvoumne učinke na varnost v vesolju". Rusija je aprila vložila veto na ameriško-japonski predlog podobne resolucije.

Slovenija 7:00

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 149 prometnih nesreč, od tega 15 nesreč z lahkimi poškodbami in eno s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 53 kršitev javnega reda in miru ter 103 kaznivih dejanj.

šport 7:00

Edmonton med najboljše štiri v ligi NHL

Znan je še zadnji konferenčni finalist v severnoameriški hokejski ligi NHL. To je zasedba Edmonton Oilers, ki je v odločilni sedmi tekmi konferenčnega polfinala zahoda premagala Vancouver Canucks s 3:2 in napredovala v finale zahodne konference.

promet 7:00

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti zaradi pnevmatike na vozišču oviran promet med Vrhniko in Brezovico proti Ljubljani.

Slovenija svet 6:42

Slovenija v VS ZN znova zahtevala konec izraelske ofenzive v Gazi

Slovenija še naprej zahteva takojšen konec izraelske vojaške operacije v Gazi, je v ponedeljek v Varnostnem svetu dejal slovenski veleposlanik Samuel Žbogar. Zasedanje o položaju na Bližnjem vzhodu s poudarkom na Gazi je bilo sklicano na pobudo Slovenije in Alžirije. Predstavnica ZN je razmere v enklavi opisala kot katastrofalno nočno moro.

Slovenija zanimivosti 6:31

Slovenska proslava dneva čebel v Clevelandu z lepim obiskom

Generalni konzulat Slovenije v Clevelandu je minuli vikend drugo leto zapored pripravil proslavo svetovnega dneva čebel, ki ga je Generalna skupščina ZN na pobudo Slovenije razglasila leta 2017. Dogodkov se je udeležilo več kot 1300 ljudi, je sporočila generalna konzulka Alenka Jerak.