Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

kultura 8:36

V Mariboru razglasitev prejemnika nagrade Vasje Cerarja za prevod stripa

Ob današnjem odprtju 27. Slovenskih dnevov knjige v Mariboru bodo razglasili letošnjega prejemnika nagrade Vasje Cerarja za najboljši prevod na področju mladinske književnosti. Letos jo podeljujejo izstopajočim prevodom iz tujih jezikov v slovenščino v kategoriji prevodnega stripa oz. risoromana za otroke in mladino.

gospodarstvo 8:27

Cene nafte navzdol

Cene nafte so se v današnjem azijskem trgovanju znižale. Trgovci s črnim zlatom ocenjujejo, da bo inflacija v ZDA vztrajala še nekaj časa, z njo pa tudi visoke obrestne mere, poroča tiskovna agencija Reuters.

gospodarstvo 8:27

Azijske borze v rdečem

Azijske borze so se danes obarvale v rdeče. Trgovanje je sicer potekalo v odsotnosti pomembnejših gospodarskih novic v regiji. Vrednost dolarja je medtem glede na košarico pomembnih svetovnih valut porasla drugi dan zapored.

šport 8:15

Hannover se je na kazni za pirotehniko odzval s povišanjem cen vstopnic

V nemškem nogometnem klubu Hannover so zvišali cene vstopnic za 22 odstotkov na svojem stadionu Heinz-von-Heiden-Areni. Na ta način so se v klubu odzvali na kazni v višini več kot milijona evrov, ki so jih morali v zadnjih dveh letih plačati zaradi uporabe pirotehnike. To so uporabljali navijači tega drugoligaškega kluba, poroča dpa.

Slovenija gospodarstvo 8:15

Raziskava: Umetno inteligenco pri delu uporablja tri četrtine ljudi

Uporaba umetne inteligence se je v zadnjih šestih mesecih skoraj podvojila, umetno inteligenco pri delu uporablja tri četrtine ljudi, piše v poročilu o trendih na delovnem mestu 2024 tehnološkega velikana Microsoft in poslovnega omrežja LinkedIn. To po njihovem kaže na željo po uporabi umetne inteligence.

šport 8:00

Paraolimpijce od vrhunca leta loči še manj kot 100 dni

V teh dneh so paraolimpijski športniki, ki odštevajo dneve do začetka največjega tekmovanja na svetu za športnike invalide, že prišli do dvomestne številke. Pariz 2024 je namreč oddaljen manj kot 100 dni, kar so zaznamovali tako pri slovenski krovni zvezi za šport invalidov Slovenije - Slovenskem paralimpijskem komiteju kot prireditelji iger.