Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

za uredništva pregled tiska 22:02

Delo o krizi ZN pred dnevom slovenske diplomacije (22. 5.)

Ali Žerdin v komentarju Spomin na nezlikano, a ponosno zastavo piše o krizi ZN pred dnevom slovenske diplomacije. Avtor poudarja, da je v dneh, ko praznujemo vstop Slovenije v Združene narode (ZN), človeštvo na križišču. Ob tem opozarja, da se ZN v času izraelskega obstreljevanja Gaze soočajo z gostoto uporabe veta in privilegiji velikih sil.

Slovenija 21:46

Večer: Sodišče vpletena v napad na lokal mariborskega župana oprostilo vseh obtožb

Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je Roberta Reherja in Danijela Marholda, ki sta bila marca leta 2019 vpletena v napad na lokal mariborskega župana Saše Arsenoviča v Mariboru, oprostilo vseh obtožb, poroča spletni Večer. Sodnica Valerija Matvos Jeromel je sojenje zaradi pomanjkanja dokazov končala z izrekom oprostilne sodbe, ki še ni pravnomočna.

za uredništva pregled tiska 21:10

Tuje tiskovne agencije o Sloveniji (21. 5.)

Tuje tiskovne agencije so poročale o smrti 54-letnega državljana Avstrije, katerega truplo so gorski reševalci našli na zahodni strani Mangarta. Agencije so poročale tudi o statistikah plinske oskrbe Slovenije, srbska tiskovna agencija Tanjug pa je poročala o povečanem zanimanju srbskih podjetij za izvoz v Slovenijo.

za uredništva pregled tiska 20:48

Večer o kampanji pred evropskimi volitvami (22. 5.)

Matija Stepišnik v komentarju Kampanja b. p., V-faktor in druge strankarske računice piše o kampanji pred evropskimi volitvami. Avtor meni, da je kampanja do sedaj potekala brez pretiranih presenečenj, izpostavlja pa, da bi lahko kandidat Vesne Vladimir Prebilič politični kapital iz tekoče kampanje unovčil na parlamentarnih volitvah leta 2026.

šport 20:46

Chelsea se je razšel s Pochettinom

Angleški nogometni prvoligaš Chelsea se je po eni sezoni sporazumno razšel z argentinskim trenerjem Mauriciom Pochettinom, so potrdili pri londonskem klubu.