Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

šport 20:18

Reprezentanca v odbojki sede dobila tekmice na igrah v Parizu

Slovenska reprezentanca odbojke sede je dobila tekmice v predtekmovanju turnirja na poletnih paraolimpijskih igrah v Parizu. Žreb je Sloveniji namenil predtekmovalno skupino B, v njej pa bodo igrale še Kanada, Brazilija in Ruanda. V skupini A bodo Francija, ZDA, Kitajska in Italija.

šport 20:12

Avstrijci brez Alabe na EP

Avstrijska nogometna reprezentanca bo na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji igrala brez kapetana Davida Alabe. Selektor Ralf Rangnick ga na razširjeni 29-članski seznam ni uvrstil zaradi poškodbe, je poročala avstrijska tiskovna agencija apa.

svet 20:09

Francoski Nacionalni zbor v Evropskem parlamentu ne namerava več sodelovati z AfD

Skrajno desna francoska stranka Nacionalni zbor (RN) je danes sporočila, da v prihodnji sestavi Evropskega parlamenta ne bo sodelovala z nemško skrajno desno stranko Alternativa za Nemčijo (AfD). Obe sta sicer članici politične skupine Identiteta in demokracija (ID), njun razkol pa bi lahko vplival na volilni izid ID.

Slovenija 19:49

Na Slovesni dan prostovoljstva podelili nagrade najbolj zaslužnim prostovoljcem

Slovenska filantropija in Združenje za promocijo prostovoljstva sta danes na Slovesni dan prostovoljstva v Kočevju podelila nagrade najbolj zaslužnim prostovoljcem in prostovoljskim projektom. Naj prostovoljka je črnjanska županja Romana Lesjak, naj prostovoljec pa policist-kriminalist v Trbovljah Timotej Funkel, so sporočili organizatorji.

šport 19:37

Tudi Dalila Jakupović uspešna v prvem krogu kvalifikacij Pariza

Tri slovenske teniške igralke so uspešno preskočile prvo od treh kvalifikacijskih ovir za nastop na drugem letošnjem turnirju za grand slam v Parizu. Veroniki Erjavec, ki je bila uspešna v ponedeljek, sta se danes pridružili Tamara Zidanšek, ki je v slovenskem obračunu premagala Polono Hercog, ter Dalila Jakupović.