Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 0:30

V Abu Dabiju zadnji ženski nastopi

Na svetovnem prvenstvu v judu v Abu Dabiju se bodo danes končali slovenski ženski nastopi. V kategoriji do 70 kg bo nastopila Anka Pogačnik, v kategoriji do 78 kg Metka Lobnik. V četrtek bosta na vrsti nato le še borca v odprti kategoriji Vito Dragič in Enej Marinič.

Slovenija 0:30

Letošnja konferenca Dan Afrike posvečena zelenemu prehodu

Zeleni prehod bo v središču 13. mednarodne konference Dan Afrike, ki bo danes potekala v ljubljanskem Centru Rog. Kot so pojasnili na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve (MZEZ), želijo z dogodkom izpostaviti medsebojno odvisnost Evrope in Afrike ter okrepiti sodelovanje med kontinentoma na področju zelenega prehoda.

Slovenija 0:30

DZ o dolgoročni rabi jedrske energije in referendumu

DZ bo danes v okviru redne seje razpravljal o predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o zagotavljanju oskrbe z elektriko z drugim blokom krške nuklearke (Jek 2) in drugimi nizkoogljičnimi viri ter predstavil stališča o resoluciji o dolgoročni rabi jedrske energije v Sloveniji. Glasovanje bo v četrtek.

gospodarstvo 21.5.2024 22:54

Newyorške borze končale v zelenem

Indeksi na newyorških borzah so dan sklenili v zelenem. Indeks Nasdaq je v torek dosegel nov rekord po nemirni seji z nekaj mešanimi dobički in preslišanimi komentarji ameriške centralne banke Fed, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Nafta in zlato sta se pocenila.

šport 21.5.2024 22:49

Znani vsi četrtfinalisti hokejskega SP, izpadli Britanci in Poljaki

Hokejisti na svetovnem prvenstvu elitne skupine v Pragi in Ostravi so končali skupinski del tekmovanja. Znani so vsi četrtfinalni pari, to so Švedska - Finska, Kanada - Slovaška, Švica - Nemčija in ZDA - Češka. Iz elite sta izpadli Velika Britanija in Poljska, prihodnje leto ju bosta zamenjali Slovenija in Madžarska.