Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 14:16

V vipavskem Ekolatu se pripravljajo na odprtje tretje linije

V družbi Ekolat, nekdanji Mlekarni Vipava, letno iz okoli 25 milijonov litrov slovenskega mleka izdelajo 4,5 milijona kilogramov mocarele. Izdelujejo jo na dveh polno operativnih linijah, kmalu bodo dodali še tretjo. S tem se bo količinski obseg proizvodnje povečal za 50 odstotkov. Do konca leta načrtujejo popolno avtomatizacijo.

šport 14:15

Kroos napovedal konec igralske kariere po domačem EP

Nemški vezist Real Madrida Tony Kroos se bo po letošnjem evropskem nogometnem prvenstvu tekmovalno upokojil, so poročale tiskovne agencije, med njimi francoska AFP. "Moja kariera aktivnega nogometaša se bo končala to poletje po euru," je na Instagramu sporočil 34-letni Kroos, ki je leta 2014 z Nemčijo osvojil svetovno prvenstvo.

Slovenija 14:12

V Rušah nov poskus širitve zdravstvene postaje

V Rušah se podajajo v nov poskus širitve zdravstvene postaje, razpis za izbor izvajalca naj bi objavili jeseni. Vlada je pred dnevi ta projekt vključila v načrt razvojnih programov in napovedala sofinanciranje v višini skoraj 929.000 evrov. Ostala sredstva za investicijo, trenutno ocenjeno na 1,7 milijona evrov, bodo iz občinskega proračuna.

kultura 14:10

Nagrada Vasje Cerarja za najboljši prevod stripa Boštjanu Gorencu - Pižami

Nagrado Vasje Cerarja za najboljši prevod stripa oz. risoromana za otroke in mladino je prejel Boštjan Gorenc - Pižama za štiri dela iz serije Pasji mož. Kot je povedal ob prejemu nagrade na današnji prireditvi ob začetku 27. Slovenskih dnevov knjige v Mariboru, je vesel, da tudi to področje prevajanja in strip pridobivata na veljavi.

Slovenija 14:00

V razstavišču Stari zapori na Ptuju odslej Interpretacijski center Ptuj

Na Ptuju so odprli interpretacijski center, ki prikazuje Dravo, njene naravne in kulturne ter zgodovinske plati. Center je nastal v okviru projekta Drava - Natura 2000 in je povezan z razstavo na gradu Borl ter z učno potjo Šturmovci. Vrednost projekta je več kot šest milijonov evrov, financiran pa je iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

gospodarstvo 13:59

Odprli kolesarsko povezavo Velenje-Mislinja

V Paki pri Velenju so danes odprli novo kolesarsko povezavo Velenje-Mislinja. Kot je ob tej priložnosti povedal okoljski minister Bojan Kumer, so v uporabo predali mobilnostni in trajnostni dokaz uspešnega povezovanja na državni, regionalni in lokalni ravni. Kolesarska steza je dolga 9,4 kilometra, njena gradnja pa je stala 18 milijonov evrov.