Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 9:05

V mariborskem Vetrinjskem dvoru prva kavarna brez odpadkov v Sloveniji

V mreži Zero waste Slovenija, ki jo že desetletje vodijo Ekologi brez meja, je odslej tudi prva kavarna brez odpadkov oziroma tako imenovana zero waste kavarna. To je Vetrinjc BarCoda v mariborskem Vetrinjskem dvoru, kjer ločeno zberejo skoraj 89 odstotkov odpadkov, na obiskovalca pa nastane zgolj 60 gramov odpadkov.

vreme 9:00

Vreme: Danes bo sončno

Danes bo sprva še nekaj povečane oblačnosti, večinoma pa bo jasno. Po nekaterih nižinah bo jutro megleno. Čez dan bo sončno, razvijala se bo plitva kopasta oblačnost. Ponekod bo pihal šibak jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 24, ponekod na jugovzhodu do 27 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

šport 8:46

Florida in Dallas v tretji krog končnice lige NHL

Hokejisti Floride Panthers so drugi finalisti vzhodne konference končnice severnoameriške lige, kjer se bodo za mesto v finalu lige NHL pomerili z ekipo New York Rangers. Na drugi tekmi je po dveh podaljških slavilo moštvo Dallas Stars, ki je bilo z 1:2 boljše od ekipe Colorado Avalanche. Odločilni gol za goste je dosegel Matt Duchene.

svet 8:42

Trump se je udeležil maturitetne slovesnosti sina Barrona

Bivši ameriški predsednik ZDA in najverjetnejši kandidat republikancev na novembrskih preddsedniških volitvah Donald Trump se je v petek udeležil slovesnosti ob maturi najmlajšega sina Barrona, potem ko mu je newyorški sodnik Juan Merchan odobril premor na sojenju zaradi ponarejanja poslovnih dokumentov, poročajo ameriški mediji.

šport 8:30

Prtiček z Messijevem podpisom prinesel 890.000 evrov

Prtiček, na katerem je podpis nogometnega zvezdnika Lionela Messija in s katerim je sklenil prvo profesionalno pogodbo, so v petek pri dražbeni hiši Bonhams prodali za 760.000 funtov oziroma 890.000 evrov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

gospodarstvo 8:27

Newyorški borzni indeksi sklenili četrti teden rasti

Newyorški borzni indeksi so v petek sklenili četrti zaporedni teden rasti, predvsem zaradi dobrih novic o inflaciji in gospodarskih poročil vlade. Poročila o ublažitvi inflacije so obudila upanje o skorajšnjem nižanju obrestnih mer.