Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 17:08

EU kritična do zaprtja srbskih bank na severu Kosova

EU je danes kritizirala ponedeljkovo zaprtja šestih podružnic srbske Poštne hranilnice na severu Kosova le nekaj dni po izteku prehodnega obdobja za uveljavitev uredbe o prepovedi prometa v srbskih dinarjih. EU kosovsko potezo ocenjuje kot zaostrovanje odnosov v času, ko je dialog med državama zastal, in hkrati obe poziva nazaj za pogajalsko mizo.

svet 17:01

Slovaški parlament s soglasnim pozivom proti širjenju sovraštva

Slovaški parlament je danes soglasno sprejel resolucijo, v kateri je med drugim pozval javnost, naj preneha širiti sovraštvo ter prispeva k spravi in stabilnosti v družbi. Ob tem so poslanci obsodili nedavni poskus atentata na premierja Roberta Fica, čigar zdravstveno stanje se postopoma izboljšuje, poročajo tuje tiskovne agencije.

svet 16:53

Ukrajina zaveznicam predlaga prestrezanje ruskih raket z njihovega ozemlja

Zaveznice bi lahko s svojega ozemlja prestrezale ruske rakete nad Ukrajino, je danes v Kijevu med obiskom nemške kolegice Annalene Baerbock izjavil ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba. Tako Baerbock kot nemški obrambni minister Boris Pistorius, ki je danes obiskal Latvijo, pa sta pozvala h krepitvi ukrajinske zračne obrambe.

Slovenija 16:44

Vlada po zagotovilih kabineta predsednika vlade k izboljševanju šolstva pristopa resno

Iz kabineta predsednika vlade so v odzivu na petkov poziv predstavnikov staršev, ravnateljev in učiteljev, naj se premier Robert Golob zaradi alarmantnega stanja v šolstvu z njimi sestane, za STA zapisali, da se Golob pomembnosti kakovostnega izobraževanja zaveda. "Vlada k izboljšanju položaja v šolstvu pristopa z vso resnostjo," so zatrdili.

Slovenija 16:39

Pirc Musar odhaja na obisk v Albanijo

Predsednica republike Nataša Pirc Musar bo v sredo začela tridnevni uradni obisk v Albaniji, v okviru katerega se bo med drugim udeležila otvoritve novih prostorov slovenskega veleposlaništva v tej državi. Poleg srečanja z albanskim kolegom Bajramom Begajem se bo sestala tudi s premierjem Edijem Ramo in predsednico parlamenta Lindito Nikollo.