Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

kultura 18:31

Na ljubljanskem odru premiera Mozartove opere Cosi fan tutte

SNG Opera in balet Ljubljana bo v četrtek premierno uprizorila komično opero skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta Cosi fan tutte, ki je nastala v režiji Alessia Pizzecha. Uprizoritev je koprodukcija dveh ustanov, poleg ljubljanskega gledališča sodeluje tudi Hrvaško narodno gledališče iz Zagreba.

svet 18:27

EU in Moldavija sklenili partnerstvo na področju varnosti in obrambe

EU in Moldavija sta danes podpisali pakt o sodelovanju na področju varnosti in obrambe, ki naj bi Kišinjovu pomagal pri spopadanju z grožnjami Rusije. Visoki zunanjepolitični predstavnik EU Josep Borrell je pozdravil sklenitev partnerstva in dodal, da bo EU podobna partnerstva sklenila tudi z drugimi državami.

gospodarstvo 18:18

Evropske borze s padci; cenejša nafta, stabilen evro

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes večinoma znižali. Nafta se je pocenila, tečaj evra pa je v primerjavi z dolarjem stabilen. Vlagatelji čakajo nove signale glede politik centralnih bank, trgi pa so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP tudi v pričakovanju poslovnega poročila ameriškega proizvajalca čipov Nvidia.

Slovenija gospodarstvo 18:15

Vlada v načrt razvojnih programov uvrstila več digitalnih projektov

Vlada je na današnji seji odbora za gospodarstvo v načrt razvojnih programov uvrstila pet projektov, ki sodijo v skupino projektov podjetja EuroHPC s področja superračunalništva, znotraj katerih se izvaja sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega dela. V načrt je uvrstila tudi dva projekta v okviru evropskega digitalnega inovacijskega središča.