Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 19:30

Trumpov družbeni medij razburil z videoposnetkom z omembo združenega rajha

Družbeni medij Donalda Trumpa Truth Social je razburil s ponedeljkovo objavo videoposnetka, ki prikazuje hipotetične naslove, če bi Trump zmagal na letošnjih predsedniških volitvah. Ti namreč omenjajo tudi združen rajh, kar je sprožile ostre kritike tabora predsednika Joeja Bidna, med drugim poroča ameriška televizija NBC.

svet 19:16

Rusija v bližini Ukrajine začela vaje z jedrskim orožjem

Rusija je danes v bližini Ukrajine začela vojaške vaje s taktičnim jedrskim orožjem. Namen vaj je krepitev pripravljenosti vojske za zagotavljanje suverenosti in ozemeljske celovitosti Rusije, je pojasnilo obrambno ministrstvo v Moskvi in dodalo, da so vaje odgovor na provokativne izjave in grožnje nekaterih zahodnih voditeljev.

gospodarstvo 19:06

V Lipici obeležili dan meroslovja

Gospodarsko ministrstvo, Urad RS za meroslovje in sekcija SiMER so ob ponedeljkovem dnevu meroslovja danes v Lipici organizirali dogodek Merimo danes za trajnostni jutri. Državni sekretar na ministrstvu Dejan Židan je ob tem poudaril vlogo, ki jo imajo točni merilni instrumenti pri ustvarjanju boljšega jutri.

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je cesta Litija-Zagorje pri Bregu pri Litiji zaprta zaradi nesreče. Obvoz je možen po lokalnih cestah.