Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

gospodarstvo 13:32

PeK Automotive z novimi prostori v Logatcu

Slovensko podjetje PeK Automotive, ki med drugim razvija in proizvaja napredna avtonomna vozila za uporabo v kmetijstvu, je v Logatcu odprlo nove poslovno-proizvodne prostore. Vozila bodo v celoti proizvajali v Sloveniji. Kot so poudarili, gre za naložbo v visokotehnološki sektor z vse večjim pomenom, posebej za strateške panoge.

gospodarstvo 13:31

Mladi za podnebno pravičnost za verodostojne informacije o Jeku 2

Mladi za podnebno pravičnost ob predstavitvi ocene ekonomike projekta nove nuklearke v Krškem (Jek 2) opozarjajo, da moraji biti prebivalci Slovenije že pri prvih javnih predstavitvah seznanjeni z verodostojnimi, strokovnimi in točnimi informacijami. V ta namen so pripravili napotke v petih točkah, s katerimi bi to dosegli.

Slovenija 13:31

Začela se je preventivna akcija brezplačnih pregledov kožnih znamenj

V Ljubljani, Novem mestu, Kopru in na Ptuju so v teh dneh na voljo brezplačni pregledi kožnih znamenj. S preventivno akcijo SaveYourSkin, ki jo pripravlja La Roche-Posay v sodelovanju z Združenjem slovenskih dermatovenerologov, želijo opozoriti na pomen zaščite pred soncem in rednih pregledov kožnih znamenj.

Slovenija 13:28

Na sojenju Kovačiču in Skernišakovi v prisilno privedbo Barade

Na mariborskem sodišču se je nadaljevalo sojenje nekdanjima članoma uprave Nove KBM Matjažu Kovačiču in Manji Skernišak za zlorabo položaja pri poslih banke z družbo Monera v lasti Mateja Raščana. Tokrat je narok minil brez prič. Ker se znani športni funkcionar Tomaž Barada ni odzval vabilu, je sodnica zagrozila s prisilno privedbo.

Slovenija 13:26

Ekipa iz ZDA pomaga pri sanaciji poti v Pokljuški soteski in ob Soči

Lanske avgustovske poplave so povzročile precej škode tudi na infrastrukturi na območju Triglavskega narodnega parka (TNP), zlasti v Pokljuški soteski in na Soški poti. Pred začetkom nove poletne sezone je na pomoč pri sanaciji priskočila ekipa vzdrževalcev poti iz pobratenega narodnega parka Crater Lake v ZDA.

gospodarstvo 13:16

Ljubljana v boju za naziv podnebno nevtralnega mesta uspešno čez prvo sito

Mestna občina Ljubljana je uspešno prestala prvi korak presoje v okviru misije podnebno nevtralnih in pametnih mest v EU do leta 2030. Za to je morala pripraviti obsežno dokumentacijo, z nazivom pa bo dobila prednost pri črpanju evropskih sredstev. Čaka pa občino velik izziv - izjemno zmanjšati emisije ogljikovega dioksida.

Slovenija gospodarstvo 13:14

V Ljubljani v mesecu narave številne aktivnosti

Mestna občina Ljubljana v maju, mesecu narave, pripravlja različne aktivnosti. Več dogodkov je že pripravila ob svetovnem dnevu čebel, nekateri bodo še tudi sledili, ob mednarodnem dnevu biotske raznovrstnosti pa v sredo na Stritarjevi ulici pripravlja festival Raznoživo.