Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 11:20

Dnevnik: Obtoženi za poskus uboja nekdanje partnerke na mestnem avtobusu krivde ni priznal

Benjamin Mihelič na predobravnavnem naroku na ljubljanskem okrožnem sodišču v ponedeljek ni priznal krivde za poskus oboja, je poročal Dnevnik. Tožilstvu mu očita, da je februarja na mestnem avtobusu v Ljubljani z nožem poskusil ubiti žensko, za katero se je izkazalo, da je njegova nekdanja partnerka. Sojenje Miheliču se bo začelo čez dva tedna.

svet 11:16

Iranci se poslavljajo od umrlega predsednika Raisija

Iranci se poslavljajo od predsednika Ebrahima Raisija, ki je skupaj z več predstavniki države v nedeljo umrl v helikopterski nesreči. Žalujoči so se danes zbrali v mestu Tabriz na severozahodu države, kamor je bil pred nesrečo namenjen Raisi, več deset tisoč ljudi se je zbralo tudi v Teheranu. Pogrebne slovesnosti bodo potekale do četrtka.

gospodarstvo 11:02

Umar: Inflacijo še naprej najbolj poganjajo cene storitev

V Sloveniji sta se v začetku letošnjega leta drugo četrtletje zapored krepila izvoz blaga in dodana vrednost v predelovalnih dejavnostih. Aprila se je medletna inflacija znižala na tri odstotke, kar je najmanj od oktobra 2021. K njej so še vedno največ prispevale cene storitev, ugotavlja Umar.

gospodarstvo 11:00

Ferrero z velikimi načrti v proizvodnji lešnikov v Srbiji

Srbska AgriSerbia, hčerinsko podjetje italijanske skupine Ferrero, po desetih letih delovanja prehaja v polno fazo proizvodnje lešnikov. Podjetje je lani izvozilo 2000 ton lešnikov v lupini, v naslednjih treh do štirih letih pa jih bodo po napovedih izvozili 8000 ton letno.

šport 10:52

Primer 23 kitajskih plavalcev še vedno predmet obtožb

Mednarodna protidopinška agencija (Wada) je tarča vse bolj ostrih kritik s strani Ameriške protidopinške agencije (Usada). Slednja je predsednika Wade Witolda Banko obtožila blatenja ameriških športnikov z namenom preusmerjanja pozornosti od primera 23 kitajskih plavalcev, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

zanimivosti 10:50

Južna Koreja prepoveduje viralen severnokorejski propagandni hit

V Južni Koreji bodo onemogočili spletni dostop do propagandnih spotov, ki severnokorejskega voditelja Kim Jong-una opevajo kot prijateljskega očeta in velikega voditelja, poroča britanski BBC. Hit pop skladba, ki spremlja spote, je namreč postala viralna predvsem s pomočjo uporabnikov omrežja TikTok po vsem svetu.