Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 18:18

Evropske borze s padci; cenejša nafta, stabilen evro

Tečaji delnic na pomembnejših borzah v Evropi so se danes večinoma znižali. Nafta se je pocenila, tečaj evra pa je v primerjavi z dolarjem stabilen. Vlagatelji čakajo nove signale glede politik centralnih bank, trgi pa so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP tudi v pričakovanju poslovnega poročila ameriškega proizvajalca čipov Nvidia.

Slovenija gospodarstvo 18:15

Vlada v načrt razvojnih programov uvrstila več digitalnih projektov

Vlada je na današnji seji odbora za gospodarstvo v načrt razvojnih programov uvrstila pet projektov, ki sodijo v skupino projektov podjetja EuroHPC s področja superračunalništva, znotraj katerih se izvaja sofinanciranje znanstvenoraziskovalnega dela. V načrt je uvrstila tudi dva projekta v okviru evropskega digitalnega inovacijskega središča.

svet 18:08

Trump ne bo pričal na sojenju v New Yorku

Obramba in tožilstvo sta danes sklenila zaslišanje druge in zadnje priče obrambe na sodnem procesu proti bivšemu predsedniku ZDA Donaldu Trumpu zaradi ponarejanja poslovnih dokumentov, pri čemer Trump kljub nekaterim namigom vendarle ni pričal. Postopek se je sedaj preselil v zadnjo fazo, v kateri bo 12 porotnikov odločalo o Trumpovi usodi.