Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

promet 19:00

Razmere na slovenskih cestah ob 19. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je cesta Litija-Zagorje pri Bregu pri Litiji zaprta zaradi nesreče. Obvoz je možen po lokalnih cestah.

Slovenija 18:57

Informacijski pooblaščenec v letnem poročilu izpostavil za četrtino več pritožb zaradi molka organa v primerjavi z letom 2022

Informacijski pooblaščenec je DZ posredoval poročilo za leto 2023, v katerem je izpostavil, da je obravnaval 302 pritožbi zaradi molka organa, kar je za četrtino več kot leta 2022. Zavezance za dostop do informacij javnega značaja je pozval, naj temu področju namenijo več pozornosti, saj je dostop do teh pomembno za spremljanje dela javne uprave.

šport 18:52

Alexia Putellas bo ostala v Barceloni

Kapetanka nogometnega kluba Barcelona Alexia Putellas, dvakratna dobitnica zlate žoge, je podaljšala pogodbo s katalonskim klubom do 2026, je sporočila Barca.

kultura 18:31

Na ljubljanskem odru premiera Mozartove opere Cosi fan tutte

SNG Opera in balet Ljubljana bo v četrtek premierno uprizorila komično opero skladatelja Wolfganga Amadeusa Mozarta Cosi fan tutte, ki je nastala v režiji Alessia Pizzecha. Uprizoritev je koprodukcija dveh ustanov, poleg ljubljanskega gledališča sodeluje tudi Hrvaško narodno gledališče iz Zagreba.