Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 13:35

Sojenje Velovu zaradi očitkov o podkupovanju se bliža koncu

Na nadaljevanju sojenja nekdanjemu direktorju Agencije za varnost prometa (AVP) Igorju Velovu, ki mu specializirano državno tožilstvo očita jemanje podkupnine, sta dve priči potrdili, da sta bili seznanjeni z domnevnim spornim delovanjem Velova. Sojenje se bliža h koncu, zaključne besede so predvidene v začetku junija.

gospodarstvo 13:32

PeK Automotive z novimi prostori v Logatcu

Slovensko podjetje PeK Automotive, ki med drugim razvija in proizvaja napredna avtonomna vozila za uporabo v kmetijstvu, je v Logatcu odprlo nove poslovno-proizvodne prostore. Vozila bodo v celoti proizvajali v Sloveniji. Kot so poudarili, gre za naložbo v visokotehnološki sektor z vse večjim pomenom, posebej za strateške panoge.

gospodarstvo 13:31

Mladi za podnebno pravičnost za verodostojne informacije o Jeku 2

Mladi za podnebno pravičnost ob predstavitvi ocene ekonomike projekta nove nuklearke v Krškem (Jek 2) opozarjajo, da moraji biti prebivalci Slovenije že pri prvih javnih predstavitvah seznanjeni z verodostojnimi, strokovnimi in točnimi informacijami. V ta namen so pripravili napotke v petih točkah, s katerimi bi to dosegli.

Slovenija 13:31

Začela se je preventivna akcija brezplačnih pregledov kožnih znamenj

V Ljubljani, Novem mestu, Kopru in na Ptuju so v teh dneh na voljo brezplačni pregledi kožnih znamenj. S preventivno akcijo SaveYourSkin, ki jo pripravlja La Roche-Posay v sodelovanju z Združenjem slovenskih dermatovenerologov, želijo opozoriti na pomen zaščite pred soncem in rednih pregledov kožnih znamenj.

Slovenija 13:28

Na sojenju Kovačiču in Skernišakovi v prisilno privedbo Barade

Na mariborskem sodišču se je nadaljevalo sojenje nekdanjima članoma uprave Nove KBM Matjažu Kovačiču in Manji Skernišak za zlorabo položaja pri poslih banke z družbo Monera v lasti Mateja Raščana. Tokrat je narok minil brez prič. Ker se znani športni funkcionar Tomaž Barada ni odzval vabilu, je sodnica zagrozila s prisilno privedbo.

Slovenija 13:26

Ekipa iz ZDA pomaga pri sanaciji poti v Pokljuški soteski in ob Soči

Lanske avgustovske poplave so povzročile precej škode tudi na infrastrukturi na območju Triglavskega narodnega parka (TNP), zlasti v Pokljuški soteski in na Soški poti. Pred začetkom nove poletne sezone je na pomoč pri sanaciji priskočila ekipa vzdrževalcev poti iz pobratenega narodnega parka Crater Lake v ZDA.

gospodarstvo 13:16

Ljubljana v boju za naziv podnebno nevtralnega mesta uspešno čez prvo sito

Mestna občina Ljubljana je uspešno prestala prvi korak presoje v okviru misije podnebno nevtralnih in pametnih mest v EU do leta 2030. Za to je morala pripraviti obsežno dokumentacijo, z nazivom pa bo dobila prednost pri črpanju evropskih sredstev. Čaka pa občino velik izziv - izjemno zmanjšati emisije ogljikovega dioksida.