Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 14:33

V Levici ob posnetku grožnje migrantom opozorili na širši problem nasilja nad ženskami

V Levici v luči posnetkov z grožnjami migrantom, v katerih zamaskirani moški izpostavljajo varovanje deklet, opozarjajo na širši problem nasilja nad ženskami. Deležne so ga tako v družini, na delovnem mestu in v lokalnem okolju, na vsak primer tovrstnega nasilja pa se morajo ne glede na storilca pristojne institucije ustrezno odzvati, so poudarili.

gospodarstvo 14:29

PeK Automotive z novimi prostori v Logatcu

Slovensko podjetje PeK Automotive, ki med drugim razvija in proizvaja napredna avtonomna vozila za uporabo v kmetijstvu, je v Logatcu odprlo nove poslovno-proizvodne prostore. Vozila bodo v celoti proizvajali v Sloveniji. Kot so poudarili, gre za naložbo v visokotehnološki sektor z vse večjim pomenom, posebej za strateške panoge.

Slovenija 14:16

V vipavskem Ekolatu se pripravljajo na odprtje tretje linije

V družbi Ekolat, nekdanji Mlekarni Vipava, letno iz okoli 25 milijonov litrov slovenskega mleka izdelajo 4,5 milijona kilogramov mocarele. Izdelujejo jo na dveh polno operativnih linijah, kmalu bodo dodali še tretjo. S tem se bo količinski obseg proizvodnje povečal za 50 odstotkov. Do konca leta načrtujejo popolno avtomatizacijo.

šport 14:15

Kroos napovedal konec igralske kariere po domačem EP

Nemški vezist Real Madrida Tony Kroos se bo po letošnjem evropskem nogometnem prvenstvu tekmovalno upokojil, so poročale tiskovne agencije, med njimi francoska AFP. "Moja kariera aktivnega nogometaša se bo končala to poletje po euru," je na Instagramu sporočil 34-letni Kroos, ki je leta 2014 z Nemčijo osvojil svetovno prvenstvo.

Slovenija 14:12

V Rušah nov poskus širitve zdravstvene postaje

V Rušah se podajajo v nov poskus širitve zdravstvene postaje, razpis za izbor izvajalca naj bi objavili jeseni. Vlada je pred dnevi ta projekt vključila v načrt razvojnih programov in napovedala sofinanciranje v višini skoraj 929.000 evrov. Ostala sredstva za investicijo, trenutno ocenjeno na 1,7 milijona evrov, bodo iz občinskega proračuna.

kultura 14:10

Nagrada Vasje Cerarja za najboljši prevod stripa Boštjanu Gorencu - Pižami

Nagrado Vasje Cerarja za najboljši prevod stripa oz. risoromana za otroke in mladino je prejel Boštjan Gorenc - Pižama za štiri dela iz serije Pasji mož. Kot je povedal ob prejemu nagrade na današnji prireditvi ob začetku 27. Slovenskih dnevov knjige v Mariboru, je vesel, da tudi to področje prevajanja in strip pridobivata na veljavi.