Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 5:00

Na mednarodni dan pozivi k ustavitvi padanja biotske raznovrstnosti

Danes obeležujemo mednarodni dan biotske raznovrstnosti, na ta dan pred 32 leti je namreč začela veljati konvencija ZN o biotski raznovrstnosti. Letos poteka pod geslom Bodi del načrta za biotsko raznovrstnost, s čimer poziva k ukrepanju, da zaustavimo in obrnemo trend izgube biotske raznovrstnosti.

Slovenija gospodarstvo 5:00

Danes in v četrtek poostren nadzor nad mednarodnim prevozom potnikov v cestnem prometu

Pristojni organi bodo danes in v četrtek izvajali poostren nadzor nad mednarodnim prevozom potnikov v cestnem prometu, med drugim na avtocestnem počivališču Šmarje-Sap v smeri Novega mesta. Kot so sporočili z infrastrukturnega ministrstva, so organi nadzora v preteklih letih v zvezi s kršitvami s tega področja prejeli večje število prijav.

Slovenija 5:00

Veljati začne novela zakona o prekrških

Danes začne veljati novela zakona o prekrških, ki v zakonodajo vnaša tri odločbe ustavnega sodišča in sodbo Evropskega sodišča za človekove pravice (ESČP) ter širi pravice fizičnih in pravnih oseb na področju prekrškovnega prava. Novelo je državni zbor sprejel konec aprila.

Slovenija 5:00

Slovenija danes obeležuje dan diplomacije

V spomin na 22. maj 1992, ko je Slovenija postala članica Združenih narodov, danes obeležujemo dan slovenske diplomacije. Slovenija je bila junija lani drugič doslej izvoljena tudi za nestalno članico Varnostnega sveta ZN, kar velja za velik dosežek njene diplomacije.

šport 0:30

V Abu Dabiju zadnji ženski nastopi

Na svetovnem prvenstvu v judu v Abu Dabiju se bodo danes končali slovenski ženski nastopi. V kategoriji do 70 kg bo nastopila Anka Pogačnik, v kategoriji do 78 kg Metka Lobnik. V četrtek bosta na vrsti nato le še borca v odprti kategoriji Vito Dragič in Enej Marinič.

Slovenija 0:30

Letošnja konferenca Dan Afrike posvečena zelenemu prehodu

Zeleni prehod bo v središču 13. mednarodne konference Dan Afrike, ki bo danes potekala v ljubljanskem Centru Rog. Kot so pojasnili na ministrstvu za zunanje in evropske zadeve (MZEZ), želijo z dogodkom izpostaviti medsebojno odvisnost Evrope in Afrike ter okrepiti sodelovanje med kontinentoma na področju zelenega prehoda.

Slovenija 0:30

DZ o dolgoročni rabi jedrske energije in referendumu

DZ bo danes v okviru redne seje razpravljal o predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o zagotavljanju oskrbe z elektriko z drugim blokom krške nuklearke (Jek 2) in drugimi nizkoogljičnimi viri ter predstavil stališča o resoluciji o dolgoročni rabi jedrske energije v Sloveniji. Glasovanje bo v četrtek.