Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 12:50

Macron se ob umirjanju izgredov podaja na Novo Kaledonijo

Francoski predsednik Emmanuel Macron bo zvečer odpotoval na Novo Kaledonijo, potem ko se je stanje na francoskem čezmorskem ozemlju v Pacifiku po več dneh nemirov in nasilja nekoliko umirilo. Avstralske in novozelandske oblasti medtem z otočja rešujejo ujete turiste, saj letališče v Noumei ostaja zaprto za komercialne polete.

kultura 12:50

Letošnji sejem akademske knjige Liber.ac opozarja na pomen učiteljev

Na Foersterjevem vrtu za Filozofsko fakulteto (FF) so dopoldne odprli 15. sejem akademske knjige Liber.ac, na katerem bo sodelovalo 40 razstavljavcev. Ob odprtju je zbrane v prostorih FF nagovorila ministrica za kulturo Asta Vrečko, ki je opozorila na pomen poglobljenega branja in na podcenjeno vlogo učiteljev.

šport 12:29

Na širšem seznamu selektorja Keka tudi Iličić

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je razkril širši seznam reprezentance za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, so danes sporočili z Nogometne zveze Slovenije. Na seznamu je tudi član Maribora Josip Iličić, ki je 14. novembra 2021 na tekmi s Ciprom (2:1) nazadnje igral za slovensko nogometno reprezentanco.

svet 12:19

Izraelski minister Galant zahtevo tožilca ICC označil za podlo

Izraelski obrambni minister Joav Galant je danes zahtevo glavnega tožilca Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC) Karima Khana po izdaji naloga za prijetje njega in premierja Benjamina Netanjahuja označil za podlo. Obsodil je vlečenje vzporednic med voditelji Izraela in Hamasa, ob kar so se obregnili tudi v Rimu, poročajo tuje tiskovne agencije.