Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet gospodarstvo 11:27

Območje evra marca s padcem izvoza in uvoza

Območje z evrom je marca zabeležilo medletni padec izvoza za 9,2 odstotka na 245,4 milijard dolarjev, uvoz pa se je zmanjšal za 12 odstotkov na 221,3 milijarde evrov, kaže danes objavljena prva ocena Eurostata. Evrske države so imele tako marca 24,1 milijarde evrov presežka v zunanji trgovini z blagom; lani v tem času 19,1 milijarde evrov.

Slovenija 11:25

Obalne občine znova s skupno akcijo zoper tigraste komarje

Obalne občine so tudi letos sklenile dogovor s komunalnimi podjetji in zunanjimi izvajalci o zatiranju ličink tigrastih komarjev. Da bi zmanjšali možnosti razmnoževanja te invazivne vrste, bodo na javnih površinah v dneh brez padavin nanašali sredstvo Aquatain. To bo brezplačno na voljo tudi prebivalcem, ki jih pozivajo k preventivnim ukrepom.

Slovenija 11:20

Dnevnik: Obtoženi za poskus uboja nekdanje partnerke na mestnem avtobusu krivde ni priznal

Benjamin Mihelič na predobravnavnem naroku na ljubljanskem okrožnem sodišču v ponedeljek ni priznal krivde za poskus oboja, je poročal Dnevnik. Tožilstvu mu očita, da je februarja na mestnem avtobusu v Ljubljani z nožem poskusil ubiti žensko, za katero se je izkazalo, da je njegova nekdanja partnerka. Sojenje Miheliču se bo začelo čez dva tedna.

svet 11:16

Iranci se poslavljajo od umrlega predsednika Raisija

Iranci se poslavljajo od predsednika Ebrahima Raisija, ki je skupaj z več predstavniki države v nedeljo umrl v helikopterski nesreči. Žalujoči so se danes zbrali v mestu Tabriz na severozahodu države, kamor je bil pred nesrečo namenjen Raisi, več deset tisoč ljudi se je zbralo tudi v Teheranu. Pogrebne slovesnosti bodo potekale do četrtka.

gospodarstvo 11:02

Umar: Inflacijo še naprej najbolj poganjajo cene storitev

V Sloveniji sta se v začetku letošnjega leta drugo četrtletje zapored krepila izvoz blaga in dodana vrednost v predelovalnih dejavnostih. Aprila se je medletna inflacija znižala na tri odstotke, kar je najmanj od oktobra 2021. K njej so še vedno največ prispevale cene storitev, ugotavlja Umar.

gospodarstvo 11:00

Ferrero z velikimi načrti v proizvodnji lešnikov v Srbiji

Srbska AgriSerbia, hčerinsko podjetje italijanske skupine Ferrero, po desetih letih delovanja prehaja v polno fazo proizvodnje lešnikov. Podjetje je lani izvozilo 2000 ton lešnikov v lupini, v naslednjih treh do štirih letih pa jih bodo po napovedih izvozili 8000 ton letno.