Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

za uredništva pregled tiska 20:48

Večer o kampanji pred evropskimi volitvami (22. 5.)

Matija Stepišnik v komentarju Kampanja b. p., V-faktor in druge strankarske računice piše o kampanji pred evropskimi volitvami. Avtor meni, da je kampanja do sedaj potekala brez pretiranih presenečenj, izpostavlja pa, da bi lahko kandidat Vesne Vladimir Prebilič politični kapital iz tekoče kampanje unovčil na parlamentarnih volitvah leta 2026.

šport 20:46

Chelsea se je razšel s Pochettinom

Angleški nogometni prvoligaš Chelsea se je po eni sezoni sporazumno razšel z argentinskim trenerjem Mauriciom Pochettinom, so potrdili pri londonskem klubu.

Slovenija 20:44

Roman Kuhar prejemnik nagrade mentor leta 2023

Društvo Mlada akademija je na Institutu Jožef Stefan (IJS) podelilo že 15. nagrado mentor leta. Prestižni naziv mentor leta 2023 je prejel Roman Kuhar s Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Nagrade za finaliste so prejeli Urban Sedlar, Matej Butala, Damjan Vavpotič in Mojca Plesničar, so sporočili organizatorji.

Slovenija 20:39

Odbor za delo zavrnil predlog SDS za odpravo pomanjkljivosti zakona o dolgotrajni oskrbi

Odbor DZ za delo je na zahtevo SDS obravnaval predlog sklepa, s katerim bi vladi predlagali, da zakon o dolgotrajni oskrbi dopolni, odpravi nepotreben obvezen prispevek za dolgotrajno oskrbo ter zagotovi izvajanje že uzakonjenih pravic. A so ga poslanci zavrnili. Razpravo, kjer ni manjkalo političnih obračunavanj, so ocenili kot dobrodošlo.