Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 17:01

Slovaški parlament s soglasnim pozivom proti širjenju sovraštva

Slovaški parlament je danes soglasno sprejel resolucijo, v kateri je med drugim pozval javnost, naj preneha širiti sovraštvo ter prispeva k spravi in stabilnosti v družbi. Ob tem so poslanci obsodili nedavni poskus atentata na premierja Roberta Fica, čigar zdravstveno stanje se postopoma izboljšuje, poročajo tuje tiskovne agencije.

svet 16:53

Ukrajina zaveznicam predlaga prestrezanje ruskih raket z njihovega ozemlja

Zaveznice bi lahko s svojega ozemlja prestrezale ruske rakete nad Ukrajino, je danes v Kijevu med obiskom nemške kolegice Annalene Baerbock izjavil ukrajinski zunanji minister Dmitro Kuleba. Tako Baerbock kot nemški obrambni minister Boris Pistorius, ki je danes obiskal Latvijo, pa sta pozvala h krepitvi ukrajinske zračne obrambe.

Slovenija 16:44

Vlada po zagotovilih kabineta predsednika vlade k izboljševanju šolstva pristopa resno

Iz kabineta predsednika vlade so v odzivu na petkov poziv predstavnikov staršev, ravnateljev in učiteljev, naj se premier Robert Golob zaradi alarmantnega stanja v šolstvu z njimi sestane, za STA zapisali, da se Golob pomembnosti kakovostnega izobraževanja zaveda. "Vlada k izboljšanju položaja v šolstvu pristopa z vso resnostjo," so zatrdili.

Slovenija 16:39

Pirc Musar odhaja na obisk v Albanijo

Predsednica republike Nataša Pirc Musar bo v sredo začela tridnevni uradni obisk v Albaniji, v okviru katerega se bo med drugim udeležila otvoritve novih prostorov slovenskega veleposlaništva v tej državi. Poleg srečanja z albanskim kolegom Bajramom Begajem se bo sestala tudi s premierjem Edijem Ramo in predsednico parlamenta Lindito Nikollo.

šport 16:35

Atalanta in Bayer v sredo za naslov v evropski ligi

Nogometaši Atalante in Bayerja Leverkusna bodo v sredo ob 21. uri v Dublinu igrali finale evropske lige. Predvsem za nemško ekipo je izjemna sezona z državnim naslovom, lahko pa osvoji še evropsko ligo in pokal, ko bo v soboto igrala finale proti Kaiserslauternu.

gospodarstvo 16:24

Newyorške borze uvodoma neenotno

Tečaji na newyorških borzah v uvodu današnjega trgovanja nimajo enotne smeri. Po poročanju tujih agencij vlagatelji danes unovčujejo predvsem dobičke iz preteklih dni in premlevajo najnovejše signale o začetku zniževanja obrestnih mer.