Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 12:29

Na širšem seznamu selektorja Keka tudi Iličić

Selektor slovenske nogometne reprezentance Matjaž Kek je razkril širši seznam reprezentance za nastop na letošnjem evropskem prvenstvu, so danes sporočili z Nogometne zveze Slovenije. Na seznamu je tudi član Maribora Josip Iličić, ki je 14. novembra 2021 na tekmi s Ciprom (2:1) nazadnje igral za slovensko nogometno reprezentanco.

svet 12:19

Izraelski minister Galant zahtevo tožilca ICC označil za podlo

Izraelski obrambni minister Joav Galant je danes zahtevo glavnega tožilca Mednarodnega kazenskega sodišča (ICC) Karima Khana po izdaji naloga za prijetje njega in premierja Benjamina Netanjahuja označil za podlo. Obsodil je vlečenje vzporednic med voditelji Izraela in Hamasa, ob kar so se obregnili tudi v Rimu, poročajo tuje tiskovne agencije.

šport 12:15

Zidanšek boljša od Hercog

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek, 131. igralka na najnovejši svetovni jakostni lestvici WTA, je uspešno začela kvalifikacije za drugi grand slam sezone, odprto prvenstvo Francije. V Parizu je v prvem krogu kvalifikacij v štajerskem obračunu ugnala slovensko tekmico Polono Hercog, 172. igralko sveta, v dveh nizih s 6:2, 6:4.

promet 12:09

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je ponekod po Sloveniji, predvsem v zahodni polovici Slovenije, zaradi močnih nalivov oviran promet. Voznike se opozarja, da prilagodijo hitrost in način vožnje trenutnim razmeram na cesti. V primeru slabše vidljivosti naj ročno prižgejo luči.

svet 12:06

V Srbiji pridržali sedem domnevnih pedofilov

Srbska policija je v okviru akcije Armagedon pridržala sedem ljudi, ki jih sumijo spolnega zlorabljanja otrok v pornografske namene, je danes sporočilo srbsko notranje ministrstvo. Nekateri od otrok so bili po navedbah ministrstva mlajši od dveh let.

Slovenija 12:03

Mariborska občina namerava uvesti kadrovske štipendije

Mariborski mestni svetniki bodo v četrtek odločali o predlogu za uvedbo kadrovskih štipendij. Poleg obstoječih štipendij za nadarjene dijake in študente bi tako občina podeljevala kadrovske štipendije, katerih prejemniki se bodo po zaključenem izobraževanju morali zaposliti v občinski upravi ali zavodih, kot so vrtci, šole in zdravstveni domovi.