Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

gospodarstvo 16:06

Ljubljanska borza v zelenem, promet presegel pet milijonov evrov

Ljubljanska borza se je obarvala v zeleno. Indeks najpomembnejših podjetij SBI TOP je pridobil 0,52 odstotka. Največjo, 1,43-odstotno rast so zabeležile delnice Telekoma Slovenije, ki so bile tudi najbolj prometne. Veliko povpraševanje je bilo še po delnicah NLB. Skupaj je bilo sicer sklenjenih za 5,13 milijona evrov poslov, polovico s svežnji.

šport 16:00

Southgate na EP brez Rashforda

Selektor angleške nogometne reprezentance Gareth Southgate je objavil razširjen seznam 33 igralcev, med katerimi bo izbral končnih 26 nogometašev, ki se bodo na letošnjem evropskem prvenstvu v Nemčiji v skupini merili s Slovenijo, Srbijo in Dansko. Na seznamu med drugimi ni Marcusa Rashforda, Jordana Hendersona in Reecea Jamesa.

svet 15:59

Na Hrvaškem polemike o diplomi ministra za kmetijstvo

Na Hrvaškem že nekaj dni potekajo polemike o verodostojnosti diplome novega kmetijskega ministra Josipa Dabra. Na zasebni univerzi v Travniku v BiH, kjer je Dabro diplomiral iz kineziologije, so zatrdili, da njegova visokošolska izobrazba ni vprašljiva. Veljavnost diplome je potrdila tudi pristojna hrvaška agencija.

Slovenija 15:55

Na devetem dobrodelnem Skazinem teku zbrali več kot 25.000 evrov

Na devetem dobrodelnem Skazinem teku Otrok otroku v Velenju so zbrali več kot 25.000 evrov. Sredstva so razdelili med Medobčinsko zvezo prijateljev mladine Velenje, velenjski atletski in plavalni klub - paraplavalno skupino Delfinčki, Rdeče noske, Nogometni klub Rudar in Tabornike Šoštanj-rod Pusti grad Šoštanj.

zanimivosti 15:54

V odročni indijski vasi odprli volišče za samo eno družino

Petčlanska družina v odročni vasi v Himalaji je v ponedeljek glasovala na indijskih parlamentarnih volitvah na volišču, ki so ga odprli samo zanje. Da bi članom družine omogočili udeležbo na volitvah, so volilni uradniki do vasi potovali sedem ur in s pomočjo vojske zagotovili električno povezavo, da so usposobili volišče.