Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

Slovenija 16:39

Pirc Musar odhaja na obisk v Albanijo

Predsednica republike Nataša Pirc Musar bo v sredo začela tridnevni uradni obisk v Albaniji, v okviru katerega se bo med drugim udeležila otvoritve novih prostorov slovenskega veleposlaništva v tej državi. Poleg srečanja z albanskim kolegom Bajramom Begajem se bo sestala tudi s premierjem Edijem Ramo in predsednico parlamenta Lindito Nikollo.

šport 16:35

Atalanta in Bayer v sredo za naslov v evropski ligi

Nogometaši Atalante in Bayerja Leverkusna bodo v sredo ob 21. uri v Dublinu igrali finale evropske lige. Predvsem za nemško ekipo je izjemna sezona z državnim naslovom, lahko pa osvoji še evropsko ligo in pokal, ko bo v soboto igrala finale proti Kaiserslauternu.

gospodarstvo 16:24

Newyorške borze uvodoma neenotno

Tečaji na newyorških borzah v uvodu današnjega trgovanja nimajo enotne smeri. Po poročanju tujih agencij vlagatelji danes unovčujejo predvsem dobičke iz preteklih dni in premlevajo najnovejše signale o začetku zniževanja obrestnih mer.

Slovenija 16:23

V UKC Ljubljana opozarjajo na neustrezno financiranje robotskih kirurških posegov

V Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana so od leta 2018, ko so začeli izvajati posege, pri katerih kirurgom pomaga robotski sistem, na področju abdominalne kirurgije, urologije in ginekologije opravili že 1500 tovrstnih posegov. Opozarjajo, da robotski kirurški posegi niso ustrezno financirani in državo prosijo za nov robotski sistem.

kultura 16:22

Veronika Deseniška bo po osmih letih znova zaživela v muzikalu

Na Celjskem gradu bodo konec junija znova obudili starodavno zgodbo o Veroniki Deseniški v muzikalu, ki je premiero doživel pred osmimi leti. V naslovni vlogi se vrača Eva Černe Avbelj, ki je na današnji predstaviti povedala, da ji prijatelji pripisujejo značajsko podobnost z Veroniko. Zasedbi se letos pridružuje tenorist Gregor Ravnik.