Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

šport 6:33

Minnesota v dvoboju s prvaki iz Denverja izenačila na 3:3

Košarkarji Minnesote Timberwolves so v polfinalu končnice severnoameriške lige NBA nadigrali Denver Nuggets s 115:70 in na zahodnem delu izid v zmagah proti branilcem naslova izenačili na 3:3. Odločilna sedma tekma bo v noči na ponedeljek po slovenskem času v Denverju.

Slovenija 6:11

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 101 prometno nesrečo, od tega 11 nesreč z lahkimi poškodbami in tri s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 47 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

Slovenija gospodarstvo 6:00

Na Ptuju se začenja 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

Od danes do nedelje bo Ptuj v minoritskem samostanu gostil 35. kulinarični festival Dobrote slovenskih kmetij, v soboto pa v dominikanskem samostanu še 10. Salon Sauvignon. Prva ocenjevanja so se začela februarja, strokovne komisije pa so ocenile 888 izdelkov in jih v 17 različnih skupinah nagradile približno 800, so povedali organizatorji.

svet kultura 6:00

Daniel Brühl bo zaigral v novem filmu cannskega zmagovalca Östlunda

Igralec Daniel Brühl bo zaigral v novem filmu zmagovalca cannskega festivala Rubena Östlunda. Östlund je cannsko zlato palmo prejel za satiro Trikotnik žalosti, v svojem novem filmu, ki ga je napovedal z naslovom The Entertainment System is Down, pa naj bi nastopila tudi Kirsten Dunst in Keanu Reeves.

svet kultura 5:30

Dokumentarec o Led Zeppelin predvidoma še letos v kinih

V kinematografe bo predvidoma še letos prišel težko pričakovani dokumentarec režiserja Bernarda MacMahona o britanski rock zasedbi Led Zeppelin, ki so ga leta 2021 prikazali na filmskem festivalu v Benetkah. Za predvajanje na velikih platnih je dobil distributerja, vendar datum začetka predvajanja še ni znan, poročajo tuji mediji.

Slovenija 5:00

S slovesnostjo v Vačah tudi letos obeleženje dneva veteranov vojne za Slovenijo

S slovesnostjo v Vačah pri Litiji bodo v Zvezi veteranov vojne za Slovenijo in Združenju Sever tudi letos obeležili dan veteranov vojne za Slovenijo. Slavnostni govorec bo tokrat premier Robert Golob. 17. maja se sicer Slovenija spominja dneva, ko je na ta dan leta 1990 Teritorialna obramba zavrnila ukaz o premestitvi orožja iz njenih skladišč.