Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

V živo

09:00 - Odprtje mednarodne konference Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope v organizaciji Banke Slovenije in Mednarodnega denarnega sklada (MDS), uvodna nagovora bosta imela guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle in direktor Evropskega oddelka MDS Alfred Kammer

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

gospodarstvo 8:58

Petrol v četrtletju z nižjimi prihodki in dobičkom

Skupina Petrol je v prvem četrtletju zabeležila 1,5 milijarde evrov prihodkov, kar je 19 odstotkov manj kot v enakem lanskem obdobju. Čisti dobiček je bil s 15 milijoni evrov nižji za 40 odstotkov. "Poslovanje v prvem četrtletju je močno zaznamovala regulacija cen energentov, ki zavira razvojni potencial skupine," so zapisali v Petrolu.

za uredništva pregled tiska 8:55

Finance Manager o nemškem gospodarstvu (17. 5.)

Boštjan Usenik v komentarju Nemški križi in težave (z nenamernimi posledicami) piše o nemškem gospodarstvu. Avtor povzema besede nemškega ekonomista Marcela Fratzscherja, govorca na letošnji finančni konferenci v Portorožu. Fratzscher poudarja, da so glavne težave za nemško gospodarstvo v domačih naložbah, ki za potrebami zaostajajo več kot 20 let.

šport 8:47

Schauffele z rekordom odprl drugi letošnji major v golfu

Aktualni olimpijski prvak Xander Schauffele je prevzel vodstvo po uvodnem krogu drugega letošnjega majorja v golfu 106. prvenstva PGA, ki bo do nedelje potekalo na igrišču Valhalla v Louisvillu. Tridesetletnik iz San Diega se je že po uvodnem dnevu vpisal v zgodovino kot prvi, ki je rundo končal z zgolj 62 udarci, devetimi pod parom igrišča.

svet 8:26

V ZDA bi prekvalificirali marihuano v manj nevarno mamilo

Vlada ameriškega predsednika Joeja Bidna je v četrtek uradno predlagala, da se marihuana prekvalificira v manj nevarno mamilo, kar bo zgodovinski premik javne politike v smer prevladujočega javnega mnenja, poroča francoska tiskovna agencija AFP.