Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

Zadnje novice

svet 7:17

Biden na udaru kongresa zaradi omejitev dobav orožja Izraelu

Predstavniški dom ameriškega kongresa je v četrtek z 224 glasovi proti 187 potrdil predlog zakona, s katerim želi prisiliti predsednika Joeja Bidna, da v celoti nadaljuje z dobavami orožja Izraelu. Republikanci so s tem odzvali na odločitev Bidnove vlade o ustavitvi pošiljanja velikih bomb v upanju, da preprečijo napad na Rafo na jugu Gaze.

kultura 7:07

Spati s tigrom kot filmska interpretacija slikarke Marie Lassnig

Ob razstavi avstrijske umetnice Marie Lassnig, ki je še do sredine avgusta na ogled v Cankarjevem domu, so prikazali film Spati s tigrom, v katerem je režiserka Anja Salomonowitz portretirala njeno življenje in delo. Kot je povedala ob projekciji, je film njena interpretacija umetnice, ki jo je skušala začutiti skozi njeno ustvarjanje.

kultura 7:00

Briljantina za uvod v sedmo sezono drive-in kina na Viču

Kino Bežigrad bo na parkirišču ljubljanskega Centra Vič sedmič postavil drive-in kino Bežigrad. Kot prvi bo zvečer na sporedu kultni filmski muzikal iz leta 1978, ki je zaznamoval generacije in postal simbol pop kulture - Briljantina. Otvoritvena projekcija je že razprodana, zato bodo film Randala Kleiserja zavrteli še 8. junija.

promet 7:00

Razmere na slovenskih cestah ob 7. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi vode na vozišču na podravski avtocesti zaprt priključek Zakl proti Mariboru (izvoz iz smeri Gruškovja in uvoz proti Mariboru), zaradi zemeljskega plazu pa je zaprta cesta Ruše-Fala.

kultura 7:00

Mariborska knjižnica praznuje svoj dan v Selnici ob Dravi

Dan Mariborske knjižnice, ki ga pripravljajo 12. leto zapored, danes gosti Selnica ob Dravi, kjer v Hramu kulture Arnolda Tovornika deluje ena najprivlačnejših enot te javne knjižnice. S prireditvijo vsako leto poglabljajo in utrjujejo vezi z lokalno skupnostjo ter nadgrajujejo sodelovanje med kulturnimi institucijami in lokalnimi deležniki.

svet 6:50

ZDA: Kitajska ne more krepiti vezi z Zahodom in podpirati Rusije

Kitajska ne more hkrati krepiti vezi z Zahodom in obenem podpirati Rusije, je v četrtek v luči obiska ruskega predsednika Vladimirja Putina na Kitajskem dejal tiskovni predstavnik State Departmenta. ZDA opozarjajo, da kitajsko gospodarsko sodelovanje z Moskvo krepi rusko obrambno industrijo v času vojne v Ukrajini.