Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

svet 6:50

ZDA: Kitajska ne more krepiti vezi z Zahodom in podpirati Rusije

Kitajska ne more hkrati krepiti vezi z Zahodom in obenem podpirati Rusije, je v četrtek v luči obiska ruskega predsednika Vladimirja Putina na Kitajskem dejal tiskovni predstavnik State Departmenta. ZDA opozarjajo, da kitajsko gospodarsko sodelovanje z Moskvo krepi rusko obrambno industrijo v času vojne v Ukrajini.

šport 6:33

Minnesota v dvoboju s prvaki iz Denverja izenačila na 3:3

Košarkarji Minnesote Timberwolves so v polfinalu končnice severnoameriške lige NBA nadigrali Denver Nuggets s 115:70 in na zahodnem delu izid v zmagah proti branilcem naslova izenačili na 3:3. Odločilna sedma tekma bo v noči na ponedeljek po slovenskem času v Denverju.

Slovenija 6:11

Kronika v zadnjih 24 urah

Policisti so v zadnjih 24 urah obravnavali 101 prometno nesrečo, od tega 11 nesreč z lahkimi poškodbami in tri s hudimi. Po podatkih Generalne policijske uprave so policisti obravnavali še 47 kršitev javnega reda in miru ter 97 kaznivih dejanj.

Slovenija gospodarstvo 6:00

Na Ptuju se začenja 35. festival Dobrote slovenskih kmetij

Od danes do nedelje bo Ptuj v minoritskem samostanu gostil 35. kulinarični festival Dobrote slovenskih kmetij, v soboto pa v dominikanskem samostanu še 10. Salon Sauvignon. Prva ocenjevanja so se začela februarja, strokovne komisije pa so ocenile 888 izdelkov in jih v 17 različnih skupinah nagradile približno 800, so povedali organizatorji.

svet kultura 6:00

Daniel Brühl bo zaigral v novem filmu cannskega zmagovalca Östlunda

Igralec Daniel Brühl bo zaigral v novem filmu zmagovalca cannskega festivala Rubena Östlunda. Östlund je cannsko zlato palmo prejel za satiro Trikotnik žalosti, v svojem novem filmu, ki ga je napovedal z naslovom The Entertainment System is Down, pa naj bi nastopila tudi Kirsten Dunst in Keanu Reeves.