Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

Zadnje novice

Slovenija 5:00

S slovesnostjo v Vačah tudi letos obeleženje dneva veteranov vojne za Slovenijo

S slovesnostjo v Vačah pri Litiji bodo v Zvezi veteranov vojne za Slovenijo in Združenju Sever tudi letos obeležili dan veteranov vojne za Slovenijo. Slavnostni govorec bo tokrat premier Robert Golob. 17. maja se sicer Slovenija spominja dneva, ko je na ta dan leta 1990 Teritorialna obramba zavrnila ukaz o premestitvi orožja iz njenih skladišč.

Slovenija 5:00

Ob svetovnem dnevu hipertenzije pozivi k natančnem merjenju krvnega tlaka

Danes obeležujemo svetovni dan hipertenzije, ki letos poteka pod geslom Natančno izmerite svoj krvni tlak, nadzorujte ga, živite dlje. V Združenju za arterijsko hipertenzijo dodajajo, da je poudarek letošnjega dne na boju proti nizkim stopnjam ozaveščenosti po vsem svetu in natančnih metodah merjenja krvnega tlaka, so objavili na spletni strani.

Slovenija gospodarstvo 5:00

Na svetovni dan telekomunikacij v ospredju digitalne inovacije

Danes obeležujemo svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe, ki letos v ospredje postavlja moč digitalnih inovacij za spodbujanje trajnostnega razvoja. Vendar digitalne vrzeli ovirajo inovacije v številnih delih sveta, opozarjajo v Mednarodni telekomunikacijski zvezi (ITU).

Slovenija 5:00

Tom telefon ob zaključku šolskega leta opozarja na podporo bližnjih odraslih

Ob mednarodnem dnevu otroških telefonov Tom telefon opozarja, da se bliža obdobje zaključevanja ocen, ki je za otroke in mladostnike vsekakor naporno, lahko pa jim povzroča tudi skrbi, strah in stiske. Zato še bolj potrebujejo podporo vseh bližnjih odraslih, sporočajo iz Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS).

Slovenija 16.5.2024 22:52

Arso za del države zaradi močnih krajevnih nalivov izdal oranžno vremensko opozorilo

Ob prehodu vremenske fronte so se danes popoldne, zvečer in se bodo tudi v prvem delu noči pojavljali močni krajevni nalivi, opozarjajo na Agenciji RS za okolje (Arso). Zaradi pričakovanih močnih padavin so za severovzhod, severozahod in jugozahod države izdali oranžno vremensko opozorilo, je za STA pojasnil meteorolog Brane Gregorčič.

šport 16.5.2024 22:37

Avstrija v zadnji sekundi premagala olimpijske prvake

Avstrija je na svetovnem prvenstvu v hokeju na Češkem pripravila prvovrstno presenečenje. Po zaostanku 0:2 je v četrtem krogu predtekmovanja premagala olimpijske prvake Fince s 3:2. Zmagoviti zadetek je v zadnji sekundi tekme dosegel Benjamin Baumgartner.