Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

V živo

09:00 - Odprtje mednarodne konference Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope v organizaciji Banke Slovenije in Mednarodnega denarnega sklada (MDS), uvodna nagovora bosta imela guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle in direktor Evropskega oddelka MDS Alfred Kammer

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

svet 9:22

Italijanski pokrajini Videm in Pordenone prizadele poplave

Italijanski deželi Furlanija-Julijska krajina (FJK) in Benečija so v noči na danes prizadela huda neurja in močni nalivi, ki so povzročili poplave v več občinah v pokrajinah Videm in Pordenone. V Lombardiji so o poplavah poročali že v noči na četrtek. V pokrajini Como pogrešajo moškega, ki ga je odnesla voda.

Slovenija 9:19

Reke ponoči najbolj naraščale na Štajerskem, Drava še nekoliko narašča

Nočne vremenske in hidrološke razmere so bile ponoči skoraj povsem v skladu z napovedmi. Reke so narasle zlasti na Gorenjskem ter v severovzhodni Sloveniji. Najbolj so izstopale na Štajerskem, predvsem Drava, ki je zaradi napovedanega povečanega pretoka iz Avstrije močno narasla in se že razliva na posameznih območjih ob strugi.

gospodarstvo 9:12

Cene nafte navzgor

Surova nafta se je v današnjem trgovanju podražila. K višjim cenam je pripomoglo večje povpraševanje, za kar so poskrbeli močnejši potrošniški gospodarski kazalniki na Kitajskem in v ZDA, je poročal Reuters.

gospodarstvo 9:10

Azijske borze večinoma v rdečem

Indeksi na azijskih borzah so danes večinoma obarvani rdeče, s čimer so vlagatelji sledili četrtkovemu dogajanju na newyorških borzah. Vlagatelji sicer tehtajo možnosti glede znižanja obrestnih mer v ZDA in močna četrtletna poročila tehnoloških velikanov.

šport 9:10

Minnesota v dvoboju s prvaki iz Denverja izenačila na 3:3

Košarkarji Minnesote Timberwolves so v polfinalu končnice severnoameriške lige NBA nadigrali Denver Nuggets s 115:70 in na zahodnem delu izid v zmagah proti branilcem naslova izenačili na 3:3. Odločilna sedma tekma bo v noči na ponedeljek po slovenskem času v Denverju.