Evropske volitve 2024
STAvideo
The Slovenia Times

V živo

09:00 - Odprtje mednarodne konference Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope v organizaciji Banke Slovenije in Mednarodnega denarnega sklada (MDS), uvodna nagovora bosta imela guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle in direktor Evropskega oddelka MDS Alfred Kammer

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

Slovenija 12:13

DZ v ponedeljek začenja redno sejo, ki ji bo v četrtek sledila še izredna

Državni zbor bo v ponedeljek s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade in ministrom začel redno majsko sejo. Tokratno plenarno zasedanje se bo nadaljevalo le še v sredo in četrtek. Se bodo pa poslanke in poslanci v četrtek po redni seji sestali še na izredni, je danes sklenil kolegij predsednice DZ.

svet 12:11

Poročilo: Skupnost LGBTI v Evropi vse večkrat tarča skrajno desnih politikov

Poročilo organizacije ILGA-Europe je posvarilo, da je skupnost LGBTI pred evropskimi volitvami vse večkrat tarča skrajno desnih politikov. Poudarjajo, da lahko le zakonodajna zaščita zagotovi spoštovanje temeljnih pravic. Na prvem mestu glede položaja LGBTI oseb v Evropi ostaja Malta, Slovenija pa je na 19. mestu.

Slovenija 12:01

Svetina na konferenci v Haagu o nujnosti krepitve varstva človekovih pravic

Varuh človekovih pravic Peter Svetina se je v Haagu udeležil 13. Svetovne konference Mednarodnega inštituta ombudsmanov (IOI), na kateri se je s kolegi iz več kot 80 držav pogovarjal o pomenu ombudsmanov. Pri tem je poudaril nujnost krepitve kulture spoštovanja človekovih pravic ter oblik njihovega varstva.

promet 12:00

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče promet oviran na gorenjski avtocesti med predorom Šentvid in Podutikom proti Kosezam, regionalna cesta Sevnica-Planina pri Sevnici pa je zaradi prometne nesreče zaprta pri Orešju nad Sevnico.

Slovenija 11:59

Maljevac in Lobnik opozorila na stiske istospolnih, transspolnih in nebinarnih oseb

Ob današnjem dnevu boja proti homofobiji, bifobiji in transfobiji sta minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac in zagovornik načela enakosti Miha Lobnik spomnila na še vedno prisotne stiske istospolnih, transspolnih in nebinarnih oseb. Poudarjata, da imamo vsi pravico, da smo varni pred diskriminacijo ne glede na osebne okoliščine.

svet 11:53

Francoska policija ustrelila moškega, ki naj bi poskušal zažgati sinagogo

Policija je davi v mestu Rouen na severozahodu Francije ustrelila oboroženega moškega, ki je poskušal zažgati sinagogo, je sporočil francoski notranji minister Gerard Darmanin. Policisti naj bi na kraj dogodka prišli po obvestilu, da se v bližini sinagoge vali dim, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija 11:45

Gorenjski kriminalisti v preiskavi zasegli večjo količino konoplje

Gorenjski kriminalisti so v tem tednu med hišno preiskavo pri 24-letnemu osumljencu z območja Kranja našli in zasegli okoli 60 sadik, posušene rastlinske delce in druge produkte, za katere sumijo, da gre za konopljo. Našli so tudi pripomočke za gojenje te prepovedane droge, so sporočili s Policijske uprave Kranj.