Evropske volitve 2024
STAvideo

Ne/Ja - razbijalka mitov

V živo

09:00 - Odprtje mednarodne konference Finančni sistemi v regiji srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope v organizaciji Banke Slovenije in Mednarodnega denarnega sklada (MDS), uvodna nagovora bosta imela guverner Banke Slovenije Boštjan Vasle in direktor Evropskega oddelka MDS Alfred Kammer

Arhiv dogodkov

Zadnje novice

svet 12:16

Putin zadnji dan obiska Kitajske krepi gospodarske odnose

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes na obisku v severovzhodnem kitajskem mestu Harbin, kjer skuša okrepiti gospodarske odnose. Zadnji dan obiska na Kitajskem je Putin ob odprtju rusko-kitajskega trgovinskega sejma izrazil pripravljenost Moskve, da pomaga Pekingu pri oskrbi s čisto energijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Slovenija 12:16

Za sistem alarmiranja prek obvestil na telefone 3,5 milijona evrov

Ministrstvo za kohezijo je odobrilo evropska sredstva za javni razpis za financiranje vzpostavitve, vzdrževanja in upravljanja sistema javnega alarmiranja v primeru nevarnosti prek opozorilnih obvestil na mobilne telefone. Ministrstvo za digitalno preobrazbo ga bo tako v uradnem listu predvidoma objavilo še danes. Na voljo bo 3,5 milijona evrov.

gospodarstvo 12:16

Nemški gradbeniki prihodnji teden z zaostritvijo stavke

Prihodnji teden se obeta zaostritev stavke nemških gradbenih delavcev, je danes sporočil sindikat IG BAU. Delavci so zaradi zastalih kolektivnih pogajanjih z delodajalci v gradbeništvu začeli stavkati ta teden, prihodnji teden pa se bo stavka razširila na prometno infrastrukturo.

Slovenija 12:13

DZ v ponedeljek začenja redno sejo, ki ji bo v četrtek sledila še izredna

Državni zbor bo v ponedeljek s poslanskimi vprašanji predsedniku vlade in ministrom začel redno majsko sejo. Tokratno plenarno zasedanje se bo nadaljevalo le še v sredo in četrtek. Se bodo pa poslanke in poslanci v četrtek po redni seji sestali še na izredni, je danes sklenil kolegij predsednice DZ.

svet 12:11

Poročilo: Skupnost LGBTI v Evropi vse večkrat tarča skrajno desnih politikov

Poročilo organizacije ILGA-Europe je posvarilo, da je skupnost LGBTI pred evropskimi volitvami vse večkrat tarča skrajno desnih politikov. Poudarjajo, da lahko le zakonodajna zaščita zagotovi spoštovanje temeljnih pravic. Na prvem mestu glede položaja LGBTI oseb v Evropi ostaja Malta, Slovenija pa je na 19. mestu.

Slovenija 12:01

Svetina na konferenci v Haagu o nujnosti krepitve varstva človekovih pravic

Varuh človekovih pravic Peter Svetina se je v Haagu udeležil 13. Svetovne konference Mednarodnega inštituta ombudsmanov (IOI), na kateri se je s kolegi iz več kot 80 držav pogovarjal o pomenu ombudsmanov. Pri tem je poudaril nujnost krepitve kulture spoštovanja človekovih pravic ter oblik njihovega varstva.

promet 12:00

Razmere na slovenskih cestah ob 12. uri

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je zaradi prometne nesreče promet oviran na gorenjski avtocesti med predorom Šentvid in Podutikom proti Kosezam, regionalna cesta Sevnica-Planina pri Sevnici pa je zaradi prometne nesreče zaprta pri Orešju nad Sevnico.